Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
打去nop同asus問
兩邊都兇鳩我叫我唔好自己加ram
請問下師兄們AMD Nitro 5,Tuf A15 係咪腦場問先做到$8000樓下?
Asus 是旦加啦
最多都係攞上俱樂部,叫維修幫你加
Yes
LoL
想問下巴打, nop 部Dell Inspiron 15 7501 岩岩到左手, 請問Intel Xtu 要下載邊個版本? 上Intel website見到個latest version support 既 cpu list 冇i7-10750H
有冇訂左15g巴打普通運 等左8日咩撚都冇
睇黎前幾日收到貨個巴打6日普通運係奇跡
我快遞都已經過左4日,個預計日係七日
真, 課左金我地都要等, 不過起碼有Move on過
依咖係想改課金都怕 一cut左佢跟本唔夠機就仆街
之鬼巴腦場有冇邊間稍為易講價啲或者可信啲?
nop Dell Inspiron 5300 $5,790
i5 10210u
8gb ram
512gb ssd
mx330 2gb ddr5
13”1080p WVA(brightness color space unknown)

Dell HK Inspiron 5300 $6,199
i5 10210u
8gb ram
512 gb ssd
intel UHD gpu
13” 1080p IPS 95% sRGB 300 nits

兩部都係得40WHr(唔知夠唔夠用)
邊部比較好,定係其他牌子更好嘅選擇?
Down thottlestop ,易用啲
間間都講到價,冇邊間伏
budget <$10,000
off topic!
有無人知邊度買zenscreen抵?
thx之鬼巴
頭先google完一輪跟人地咁set, 唔知岩唔岩, 可唔可以麻煩巴打幫我睇下CPU core, CPU Cache 同埋Intel GPU 既offset voltage個到駛唔駛再set低d?

急用?
唔急等10月出新機,10K樓下有好多選擇
GPU唔洗都得,佢嗰個係Set iGPU
其他就咁睇,冇睇漏的話冇問題

Set完跑下R20,簡單跑10分鐘左右,睇下穩唔穩定
鬼巴指既係咪呢個?
Run左兩次, 第一次散熱管理較左靜音, 得2175.
第2次較返最佳化,2575分, 中間冇乜事發生. 咁樣係唔係叫冇問題了
岩岩再試連run 10 mins, 都冇事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞