Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
*唔一定買到
香港得FHD144 呢個option

係喎
加多700買Acer Helios 300
乜都唔洗煩

Asus 10K樓下嘅Gaming機收晒皮,一係就買普通文書機
而家見到好似都係得FHD 120hz 果隻
4900HS+RTX2060MaxQ+1TB+24GB RAM
13000左右,有貨係咪狗沖得過?
邊到買先
但係其實LoL 好似好普通嘅電腦都玩到
Acer聽講好易壞?
香港買跟足保養嗰啲冇乜分別

普通文書Spec電腦得,你只要淨係玩lol就冇問題,其他game唔洗諗
所以我先話唔洗煩就Helios
呀屌,睇錯原來唔係sold by amazon
當我無講過
咁zenbook 得唔得
因為讀緊書
感覺上堂拎部電莖notebook出嚟
有啲尷
Zenbook 等10月上11代U,除非你急用
急用就上NOP是旦一部i7+16GB Ram+MX350嘅機都ok

Zenbook lol呢類game冇問題,其他game唔洗諗
NOP會係?
Moss notebook ownership program
Haha
Sorrrrrr
想問聲NOP會唔會跟出新機? 定8月賣緊咩, 就算10月出新機, NOP都唔會跟住出新機?
HP announces HP ProBook 635 Aero G7, the world's lightest AMD-based business laptop

https://www.notebookcheck.net/HP-announces-HP-ProBook-635-Aero-G7-the-world-s-lightest-AMD-based-business-laptop.494009.0.html
NOP好似10月都截單
新機咪得宜家寫住11代嗰兩三部,之後啲新機仲點會放上Moss
而家想買 NOP m15 2060會唔會太遲?應唔應該等多排?
等多排都冇新Gaming機㗎啦
NOP M15宜家好似都要10月尾先有
asus要搞掂nop g14 m15筆貨
NOP 10月尾都好過冇得買想問埋萬中呢個價錢係咪m15算最好?gigabyte 唔識所以唔知點做對比,helio 好似有少量bug 同太大部
到底點清呢
15K內最好係Aero 15 / ROG M15
宜家多埋Aorus 15G (Amazon)

Helios有嘅bugs係Window bug,Helios有,其他機都可能有,但15K唔洗睇佢
其實cpu100度都唔會壞
兩萬內最好gaming機係咪rog s15, m15, aorus 15g同aero 15?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞