Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
XPS個mon靚啲、Keyboard 吖造工吖都好過7501

睇你覺得呢啲值唔值,當然如果普通文書7501就夠
如果有Budget咪不妨上XPS,整體experience 好啲
GL/GP你咩out晒Budget囉,你睇GL/GP咪又係得16GB咪又係要加
除非你Budget夠買GL75
頭先去ssp,俾個sales係咁推,因為hdd就加硬,佢係咁叫我加埋ram,搞到我有d心動推高budget GL75要做到咁應該>15k?
NOP 仲未有消息 攪唔掂就拿拿臨比人申請退款仲好啦
除時買ps5仲快過佢
做咩唔要
買左邊部?
GL75 i7+2060 $13000左右

1TB 2.5” SSD 最貴都係$1000左右

16GB正常乜game都夠,唔洗32都得,就算真係加都係另外$1200左右,16GB x2
冇呀想屌amazon 15g咋,鐘意gigabyte多啲
睇下有冇人急要機又想要港保3年
你覺得果八十幾個brands計埋條數有冇神舟賣一年條數先? sager xmg 真係唔算出名 但係神舟係支那去到有埋meme出現 藍天賣電腦條數真係側重到同中國公司有咩分別
多謝之鬼巴

新機到手,一開始需要點做?complete 所有 windows update?
nop問佢聽日係咪如常有得拎

佢: 謝謝您的查詢。如果沒有延誤,是可以明天取貨的,謝謝。
我們建議您在取貨之前登入我們的網上服務中心以了解貨物的情況。謝謝。

moss都幾撚on9,你預早一日都仲未可以好firm咁話比人知第日有冇得拎
邊部?
想問下打機notebook有無推介
平時玩開LOL steam game(非大作)
筆直10000蚊左右
最好散熱功能好D既
打機既話冇咩所謂,攞嚟做rendering edit 4K就唔好了
因為機身太薄,Razer為左唔過熱,set到粒10875h勁廢,跑分同10750h差5%內
m15
最好更新晒一次先,更新完先慢慢set你自己要用嘅嘢
Razer就係打機先熱到核爆吖,反而Rendering先相比冇咁熱
Helios 300
$10400-10700
THX
不過第一頁推介果部Bravo 15好似幾抵
想問下推唔推介呢部
Helios 會好啲,你Budget 唔洗落Bravo 15
Windows????
Yes,Window
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞