Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Swift 5 / Zenbook / UM425
果陣我都覺得奇怪 點解books 粒u 特別唔同
差唔多價錢可以睇埋UM425,但冇touch mon,performance 就好好多
想要touch mon 改簿用方便好多
1萬budget買文書機
想要Intel cpu係香港買
有咩好推介
咁Swift 5好啲

同埋可以睇NOP嘅Zenbook Flip 13(UX363),i7+16gb 會新過Swift 5
https://www.moss.com.hk/s/store/M_HKU2020_AS/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21592
呢個gp個個買完17G都放

下個到我?
Intel 就等10月啦
等11代?
Yes
巴打想放幾錢?
有都係出街純文書方便啲

XPS 嗰種火牛+type C頭應付15/17都係唔夠力
Facebook / 肥花 / EPC
Hi 巴打們
想請問10k左右budget,想有touch screen,10th Gen CPU,非onboard display

暫時自己見到有上述配置嘅大概有以下選擇 :
HP Envy, Envy X360
Acer Swift 5
Asus Vivobook Flip

想睇下咁多位師兄有冇其他好推介,thank you
你要dGPU黎做咩用途先?
其實會畫下嘢,edit下圖像嘢,麻煩晒之鬼巴
唔急嘅話等10月出11代GPU先

急嘅話,其實要畫嘢就Envy x360呢啲2in1好啲
即係就算十月出11代, 我哋都係揀HP Envy
X360 系列嗎? thanks
No,急先宜家買Envy

其實呢部都畫同edit到圖
https://www.moss.com.hk/s/store/M_HKU2020_AS/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21592

到時會再有其他機揀
入面有得揀Sold by amazon
$749.99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞