Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
S533有

S513 10代Intel 變咗onboard,如果Ryzen 照返intel就應該都係跟Onboard,不能100%保證有
Zenbook 果2部 (UX371, UX435EA) 同Swift 5 都想買

等緊價錢
唔得啦ipad買黎睇戲好似好正咁呀
我碌去砌機post睇吓desktop要點搞
唔該之鬼巴
如果想砌機,係唔係等新卡出左先?
平時會平d?
ching, 討論砌機請稍移玉步

[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(248) 睇#1保你全家平安
https://lih.kg/2198774

呢度主要係討論notebook
呢個係咩網
可惜
如果呢部做到16gb ram就吊打msi 部b4m
15.6mon, 1tb ssd,價錢仲平多一千
阿妹同佢老公就黎離開香港
想佢走時送啲嘢比佢
想買部MacBook pro比佢
佢宜家部電腦由讀大學到出嚟做左幾年野用到宜家
慢到嘔
佢平時都係睇吓片做下文書工作
想問13吋13K嗰部係咪已夠?
自己完全唔識電腦野
仲有想問係香港買埋AppleCare 係外國係咪都用到
想去門市買同無信用卡係咪可以比現金
[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野
https://lih.kg/2196467
Moss
咁平都唔知有無貨派
有無巴打有mouse推介 諗住平平地屌隻mx master 2s算
見佢nop有賣平3百幾蚊
睇嚟睇去暫時得dell g5同Eluktronics有興趣
我想問下如果係Eluktronics嗰網度砌notebook有咩要注意?火牛係咪要自己再買
香港應該冇舖頭賣Eluktronics?
呢款u少出
請問通常加購MS office要幾錢?
好似冇提到用咩插
求超輕 普通文書機 間中用下photoshop 唔打機
budget ard 6k
btw你有用eluktronics?感覺如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞