Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
ROG Strix G15 散熱超差,強烈唔推薦買!
或者巴打有其他相約價錢但性能更好既機推薦?
ROG Strix G15唔推薦買,散熱超差!
新手想買部notebook打機用(LOL, GTA, COD etc.)
係腦場見到ROG M15 只有 2070 MQ 無SUPER
搞到我心思思想上 S15 2070 SUPER
兩部好似相差3-4000蚊, 見到高登賣緊 19xxx
想問下 S15既AAS 會唔會好容易積塵?
同埋ROG機 會唔會好易打柴?
因為本身用緊macbook, 唔係好熟ROG既notebook
睇左好多post都決定唔到, 所以想請教下咁多位感激不盡
好彩 差啲就想買G15 好彩問之鬼巴打先
如果想買Asus zenbook14, 應該買係大學ownership,高登定Amazon買?
~14K Budget?
Amazon: Aorus 15G
HK/腦場: Helios 300 / GL65 / Aero15
急用?
Amazon不嬲唔洗
我都係18號個批 都係收email等消息 屌鳩佢
唔算,原本諗住喺高登買,不過好似見到啲post話高登有好多黑店
落左單有無得cancel
巴打有無同階機推介下,用黎打下lol, red dead redemption 2, gta5咁
S15 ok嘅,風扇有防塵,係AAS塊板定期要清,要拆都超易

ROG S15係15” Gaming薄機應該算最好(當然宜家仲有Zephyrus Duo)
係,呢個價位Gaming係A15 Ryzen5,你可以睇下Amazon Sold by amazon 有冇,好似6000有交易
同級有Helios 300,同價有Aorus 15G
有無人係my asus入面見到有“驅動程式及工具”更新
但就裝唔到 不斷restart都冇用
有無解決方法
條線係好似電飯煲個條?想搵定先不過唔知會唔會比人CUT單
鳩up巴,介唔介意share CS個email比我? 我用另一張visa都未扣到款痴線,唔該曬
咁樣
岩岩睇完youtube介紹
Zephyrus duo 又唔係好岩心水
追左幾個post, 見你地都好推薦AORUS 15g
不過自己唔鐘意有個numpad 先放棄
BTW 唔該哂之鬼巴
哦 唔該
鳩up巴, 我同美森cs online chat左, 佢話我買貴野要多d時間做 manual verification for transaction, 可能張visa要等24-48hrs sosad
S15放心,其他機伏佢都唔伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞