Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
等prime day減價機係咪都係10代
11代嗰陣應該未出齊,難啲有
有冇手抽 攞完可能要去食飯

下次揀送上門算
唔好意思 想問下
如果想要部機用嚟文書+間唔中剪片 修圖 用嚟交功課
想盡輕 因為要拎番學
唔會用嚟打機
Budget 大約$12000~13000
會建議買咩機
急用?
唔急嘅話等10月下一代Zenbook / Swift 5 / XPS 13
期待今晚開箱 多謝定鬼巴先
有冇人用xps 13 9300???
感覺如何?有冇伏?
已清完關到香港
i am ready
TUF A15
ryzen7 4800H 定ryzen 5 4600H
邊個好
price.com差成2000蚊
同埋有冇巴打知會唔會好嘈

定係疊埋心水去NOP出部zenbook14就算
但係我習慣有個數字鍵盤
文書:

<$6000 :Swift 3,Inspiron 13 5391, VivibookS14

平價區(~$4000)
價錢反映質素,只適合簡單文書

i5 :
Vostro 3590,Inspiron 5493

想問下上面果堆機如果急住呢幾日要可以去邊度買?豐澤蘇寧果d?黃金高登有無鋪頭推介?

利申:唔識電腦野驚腦場比人昆
thx! 咁如果https://www.amazon.com/dp/B0863DW238?ref_=ast_sto_dp
係咪好過Strix G15?
10月出新機?有新消息?
我係等左9日連有冇機都唔知
你Budget幾多?
出咗news好耐啦
新U 10月頭開始陸續上線
唔好意思 想問下
如果想要部機用嚟文書+間唔中剪片 修圖 用嚟交功課
想盡輕 因為要拎番學
唔會用嚟打機
Budget 大約$12000~13000
會建議買咩機
急用?
唔急嘅話等10月下一代Zenbook / Swift 5 / XPS 13
10月出新機?有新消息?
出咗news好耐啦
新U 10月頭開始陸續上
Budget $8000~11000左右
番學用 要用Maya photoshop premiere AE咁
唔會打機
求推薦
hp pavilion更新11 gen
Ryzen7 4800H值唔值2000蚊
唔知我被cut單壇野有冇為大家帶黎恐慌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞