Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
用緊windows defender
唔係呀嗰日我拎部7501之後就係試左乜都唔搞開throttlestop 一樣開到只係keep住show offset係0 要改左EFI variables先用到
大約10000內不過多少少都無所謂🙏🏻
M15個mon色水同macbook有得比
咁可能Dell又有搞過
唔係G14靚啲咩?
同邊部MacBook 先?
Mon嘅用料好大分別喎
等下個月新機吧
M15靚啲
之前用MacBook pro 2017

感覺上差唔遠
MacBook Pro 個Retina mon 應該有125sRGB + 行P3色域
理論上應該好過M15
Bitdefender
應該啦 不過M15整體都幾好

係因為gaming laptop比較嘈 所以唔會開turbo mode
TUF A15停產左?
黃金啲場都冇曬
AMD 冇U,廠又冇貨比
Sooo saddddd
啫係又多左時間考慮
Swift 5 | SF514-54T-57EU
SKU NX.HLGCF.001
To enjoy 20% off discount, use Promo Code "20OFF"

Free USB Type C to USB & Lan Adaptor ($199)

Intel®️ Core™️ i5-1035G1 Processor (6M Cache, up to 3.60 GHz)
Windows 10 Home
Intel®️ UHD Graphics
14" Full HD IPS Acer CineCrystal with multi-touch, 72% NTSC
8GB LPDDR4, 256GB PCIe NVMe SSD
990g

各位巴打, 想問下7000蚊樓下,呢隻官網行貨$5678 入唔入得過?
因為搬新屋, 做desktop replacement, 唔打機, 齋上網,睇波,netflix , office 文書野
不過出年ces refresh新u 應該準備減產
岩岩先睇到兩位巴打reply
我已經禁左apply架啦, 我仲以為已經成功左, 咁睇黎係未成功apply到
部機而家係另一間屋到, 要星期六返去先有得攪了

想問下列卡度巴, 個改EFI variables有冇教學的
10000$-13000$
FM想買NOTEBOOK 但唔知點揀好 牌子無乜所謂 文書用途多
主要返學用 可能寫notes 做project用 我唔識剪片 應該無咁既用途
budget $6000
新買部aorus 15G張顯示卡好似燒左
啟動唔到 重裝機都冇用 有冇巴打知giga 全球保係點搞
What apps佢服務維修中心又十問九唔應
Ok ar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞