Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
係香港買Helios 300吧
喺NOP 揀部inspiron 5000系列都得
之鬼巴, 呢部有冇得加ram 加ssd?
燒咗?

Gigabyte 官網有寫條款㗎,帶單、機嗰啲上gigabyte notebook 代理到搞
冇得加Ram

SSD得一個slot

要加要換就要買返啲重啲,厚啲嘅機
SORRY 但我睇唔到電池續航力係幾耐 同埋佢平到貴有咩分別
5千幾個個會唔會好差? 我最多拎黎打LOL同埋睇片
打call of duty勁熱 跟住 hang機 之後入管理裝置就啓動唔到啦保固服務
服務維修中心
JUNMAX Technology
Address: 5D, Sui Sing Bldg., 202 Cheung Sha Wan Rd., Sham Shui Po, Kowloon, H.K.
深水埗長沙灣道 202 號瑞星商業大廈 5 樓 D 室
係咪呢個唔9應我機
$5000以上就算正常,粒電呢個價位都係6個鐘到

呢部正常都夠你用
https://www.moss.com.hk/s/store/M_HKU2020_DE/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21630
係,你幾點搵佢吖?

有冇插電打?
有冇Download GeForce Experience?
有冇開全速風扇?
我What’s app佢唔覆
插住電開機
裝左 GeForce
冇搞風扇應該自動
Gefore experience 讀唔讀到張卡先?
讀唔到 冇反應
系統有呢張咭但係長期黃色三角形
小弟fm買自己notebook 求指點

主要中重度打lol 利申:銅牌垃圾 間唔中會玩steam game
屋企同返學上lab堂用 唔介意重
筆直一萬 喺nop睇中1650ti版g14同i7 1660ti版dell g3

1650ti版g14
https://www.moss.com.hk/s/store/M_POLYU2020_AS/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21621

I7 1660ti版dell g3
https://www.moss.com.hk/s/store/M_POLYU2020_DE/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21636

另外想問各位巴打有冇一萬budget 1650ti以上notebook推介?
g14下年先攞得
Helios 300 RTX2060
$10300-10700
咁快啲拎上去維修
想買xps15,宜家買唔買得過?10月會唔會出11代u嘅版本?
搭單問,邊度買抵啲?so far上網睇都要12000求hints
等新u/mbp
想問下充電係一定要用插頭定係有舊野拎得出去比你充
6個鐘我驚返學唔夠用 同埋佢D配件有無邊D話係有需要買
我見呢到多人買Dell/Asus,係咪呢2個牌子可靠d?
其實UM425 R7出咗未? 美馬唔覺有

R5 得果8GB Ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞