Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔好意思巴打,唔太熟呢方面,mon廢既意思係點?
即係fps低?定係細?

低色域MON(45% NTSC),即係顔色唔鮮艷,好似有層灰係面咁
呢個完全無問題啦最唔在乎就係呢種
想問下Gaming Notebook打機成90度係咪冇問題?
我今日去腦場發現咗件事,就係想打機不如砌返部機la,我等之後11月平平地幾千買部文書機算鬼數
一般黎講有新款出嘅話舊款會平幾多度架?
唔該晒
其實不嬲都係冇必要又有位就一定枱機
少啲位就itx
why not both?
dynabook好似幾正咁
幫個friend買左部UM425 係唔係登記左Myasus就有多一年保養? 但係我聽百記既人講話果年係包意外唔係多一年保既

Asus VivoBook 15 F513

HK$5208 R7/16G/512 SSD

可惜係新強
https://www.newegg.com/global/hk-en/asus-f513ia-nh77/p/N82E16834235514
Myasus 係要買先多一年㗎喎
Oh thanks
ROG Zephyrus G14-ACRNM RMT01
https://youtu.be/Ra_IAz1RW4Q
G14 真係用唔慣
得閒打下機睇片睇得好細
呢幾日去左黃金睇
睇到頭郁痛
想問下有冇啲$1萬左右樓下
做到文書 又打到Lol 同啲普通online驚
嘅notebook好推介
最好就asus 啦
感激
請問呢部有咩唔同?
asus同某個品牌合作收藏版
新手睇左唔係好多文
又唔識好多野
想問下G14 個芒其實係咪得1080P?
唔小心爬到d 支那網有d 話係2K ?
係咪純粹係支那版先有?

同埋而家先入手G14 係咪好on9
應該等新機?
有兩款,2K 60hz同1080p 120hz
同埋依家G14係你想買都唔一定買唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞