廉價航空及平價機票集中討論區 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
UO HKG-NGO-GUM

原來開咗post

之前話日本開新航點, 又無金日

一取消班機 你起關島冇其他廉航直接返港 真係唔好諗

target budget? 9 &10 月除0929-1007外.大部份日子可等平飛

uo東京好處係有羽田

但時間差到爆

羽田個slot 係航空公司最珍貴資產

我都明既
最近東京市中心既機場

諗住買vanilla早機去同返
$1千有找係咪ok,定再等吓佢遲d會唔會再有平

JW 好難平過一千平過

講真自己決定啦自己覺得啱價咪比錢
幾多錢係咩咪平真係唔識點答自己衡量

target budget? 9 &10 月除0929-1007外.大部份日子可等平飛

uo東京好處係有羽田

但時間差到爆

羽田個slot 係航空公司最珍貴資產

我都明既
最近東京市中心既機場

諗住買vanilla早機去同返
$1千有找係咪ok,定再等吓佢遲d會唔會再有平

UO買去送回如果多過4日有好多去328回程0蚊成田返,7xx 幾吸引

東京做到七百幾但福岡名古屋過千真係

原來開咗post

一日有兩對老母機去NGO
如果斷HKG>NGO之後NGO<>GUM咪仆街
重要得UA本身target商務客實貴到仆街
定HKG<>NGO變信心保證Cancel其他都未到佢

原來開咗post

一日有兩對老母機去NGO
如果斷HKG>NGO之後NGO<>GUM咪仆街
重要得UA本身target商務客實貴到仆街
定HKG<>NGO變信心保證Cancel其他都未到佢

應該NGO<>GUM冇獨立航權
點解大家覺得UO可以搵個吉換到日本航權

原來開咗post

好奇, 點解取消香港關島, 反而開名古屋關島? 係咪想請多d架妹空姐

之前好似喺facebook有人分析過
老母開HKG<>GUM其實係計錯數

雖然關島算係旅遊聖地但香港客其實唔多
美金洗費貴而東南亞洗費低嘅地方多的是
有Friend子坐老母去過一次洗費貴到媽媽聲

而UA開到一星期四班大機因為靠商務客
關島係美國領土境內考美國試關島算最近
如果有得claim公司你坐老母定UA

另外唔少日本人都鍾意去關島
因為關島曾經係日本殖民地
加上島上好多地方日文都溝通到
(日本人英文日文溝通到差好遠)
短短地四粒鐘機算係日本人出國唔錯選擇

可能老母睇到呢點...至於點解揀自NGO就...Duno

原來開咗post

好奇, 點解取消香港關島, 反而開名古屋關島? 係咪想請多d架妹空姐

NGO多新興中產掛

原來開咗post

NGO多新興中產掛

東京做到七百幾但福岡名古屋過千真係

福岡同名古屋差不多獨市.

快運
頭5個月跟上年差唔多
但自上月一大跌之後今個月直程係崩潰
搞乜事

快運
頭5個月跟上年差唔多
搞乜事

有冇hx睇

快運
頭5個月跟上年差唔多
搞乜事

有冇hx睇

有冇少咗多架機

快運
頭5個月跟上年差唔多
搞乜事

燒賣長期掂地
新A320NEO有問題
同時暑假日韓加班機
加上公司內部好多花生
10月去泰國
有咩平機票網或航空推介
快運今晚0:05買單程比尋晚貴百幾 係咪買去送回作怪

of course

完咗濕鳩優惠仲貴咗
快運今晚0:05買單程比尋晚貴百幾 係咪買去送回作怪

of course

完咗濕鳩優惠仲貴咗

等同買米知價嘅重要性
咁靜既?今晚要買下年四月清邁機票
去大阪係咪得hk express 同peach?
聖誕節檔期去局食貴機票,成3000蚊一條友

1定要聖誕去?

1定要聖誕去?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞