廉價航空及平價機票集中討論區 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
你哋估嚟緊mega sale會係幾時?想入手u-fly pass

話會開5個新航點
到時應該會一次過mega sale

不過呢排狂cut航班,要買都真係要有心理準備

呢排都好多老母公司內部花生喺網上流傳緊
要買真係睇定啲先

利申:好在今年啲trip去晒無穿無爛

手上仲有10, 11, 1, 3, 4輪住嚟
唯有希望冇穿冇爛

最後北海道+東京/大阪要三千九,D時間限得好死,分開買可能差幾百

你哋估嚟緊mega sale會係幾時?想入手u-fly pass

話會開5個新航點

要買真係睇定啲先

唯有希望冇穿冇爛

我得9 同11
SO FAR 搭咁多次剩係得一次係去到羽田先講DELAY 1粒鐘

話會開5個新航點

想啫都未傾掂

但老母人又無機又無重想開新port
保險你地會唔會直接跟廉航

一直都另外分開買
跟飛出啲保險都廢廢哋

一直都另外分開買
跟飛出啲保險都廢廢哋

好啦 唔該晒
回番E個topic

今年去日本最平係1031,最貴2200

MM同JW 有差不多一日時間搵平飛
仲可以請1日玩三天,2日玩四天,UO 成日要人玩5日至6日。

來回千五冇行李差不多,要行李我會叫人搵HX,成日有二千左右飛賣。

幾百蚊來回果D,來來去去係果幾班機,D時間差到爆
年假有限人仕絕不建議

MM同JW班Red eye算唔錯
雖然sale唔會減到好平
但勝在間唔中Red eye都會減
好過UO好多時減啲1800去0900返
見到8蚊都唔知買唔買好

都係嗰句啦
睇自己需要做人
但太多人一見到8蚊就買老母

話會開5個新航點

要買真係睇定啲先

唯有希望冇穿冇爛

我得9 同11
SO FAR 搭咁多次剩係得一次係去到羽田先講DELAY 1粒鐘

大家自求多福
呢排Peak season佢都Cxl到咁嘅死樣
有定心理準備自己搵路返香港

一直都另外分開買
跟飛出啲保險都廢廢哋

好啦 唔該晒

睇自己需要啦
因為我好多時畀貴少少
都搵啲條款包埋電話同電腦嘅
包晒呢兩樣都係得幾間
所以唔會跟飛出
想問12月中飛北海道,HX 3400$度連埋tax,算唔算平
想問12月中飛北海道,HX 3400$度連埋tax,算唔算平

正常價
唔係平但再睇埋因航個價......

貴左幾百,但12月冇計
HK Express表示,來往香港及高松航線已有一年,目前每周4班,已搭載6萬名乘客,當地消費額已達1300萬美元,而在傍晚6時將推出數百張的81元機票優惠,予想以最優惠價格旅行人士建議,應盡早計劃及預訂行程。

行政總裁安浩恩表示,多個客戶調查中,日本都是領先的最想旅遊目的地,故會繼續增加航線,目前有五個屬意的新城市,但因航時(slot)問題未能實行,但期望可以盡快,又指今午會召開航點擴張的會議,冀即將可以有新公布。

對於上半年取消關島航線,他指是因為營運成本較預期高及低客座率所政,較將航時調至其他受歡迎航點,但希望日後可以重返。他又指,當航點增至40-50個時,將考慮長途航班。

個問題時間得朝早7-8 有slot or 11點後
UO自己朝早7-9 12 班機(24/7)得三班唔係日韓,
E三班收益唔高睇怕會被開刀先

利申:只係有感而發...唔係話緊呢個post啲人雖然有時啲問題咩咩台北邊間廉航好真係唔知點答好 ...但其實我都唔係啲咩專家同旅遊達人只係一個比較鍾意花時間去做research去格價嘅普通人only
HK Express表示,來往香港及高松航線已有一年,目前每周4班,已搭載6萬名乘客,當地消費額已達1300萬美元,而在傍晚6時將推出數百張的81元機票優惠,予想以最優惠價格旅行人士建議,應盡早計劃及預訂行程。

行政總裁安浩恩表示,多個客戶調查中,日本都是領先的最想旅遊目的地,故會繼續增加航線,目前有五個屬意的新城市,但因航時(slot)問題未能實行,但期望可以盡快,又指今午會召開航點擴張的會議,冀即將可以有新公布。

對於上半年取消關島航線,他指是因為營運成本較預期高及低客座率所政,較將航時調至其他受歡迎航點,但希望日後可以重返。他又指,當航點增至40-50個時,將考慮長途航班。

芽莊記得好似會cut
又或者學台中花蓮成個時間掉走
但如果做到獨市直航都唔洗堆埋晒朝早走

另外我唔明嘅係
大阪東京首爾呢三個port
真係support到佢一日咁多班?
雖然話Peak但加到東京一日六班首爾一日五班喎

芽莊記得好似會cut
又或者學台中花蓮成個時間掉走
但如果做到獨市直航都唔洗堆埋晒朝早走

另外我唔明嘅係
大阪東京首爾呢三個port
真係support到佢一日咁多班?
雖然話Peak但加到東京一日六班首爾一日五班喎

冇航權.對方機場有位就可以飛

係香港機場幾點有位起飛
九月保加利亞六七千算唔算貴?
有無人經via.com買過機票
Google過都無乜評價
呢期快運啲運作好似好亂下, 各位知唔知有咩保險可以保障到自己, 追左啲post見到一般保險似乎保唔到
呢期快運啲運作好似好亂下, 各位知唔知有咩保險可以保障到自己, 追左啲post見到一般保險似乎保唔到

CUT 單保平安

點亂,唔夠機實cut 非日韓班次先La

今次係唔夠CREW

今次反而係日韓班次中曬伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞