廉價航空及平價機票集中討論區 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
戴頭盔聲明:
此帖內所有會員的回覆,僅代表該會員就該等事情的立場;而該等立場,建基於該等會員於過去的經驗等各種因素,並可能只適用於過去,而不適用於現在。

機票價格及供應量可因時期、國際局勢等各種因素而有升跌。

總體來說,機票不是一項便宜的消費,故此購買前應自行收集更多資料進行分析,切忌只聽一小部分意見魯莽行事。本帖不會對因特定之會員的意見而帶來的損失承擔任何責任。

閒聊都要有戴頭盔聲明
呢個香港去到咁真係好難頂
日本地勤check行李嚴好多 勁左香港人中招

岩岩日本返黎,我見啲細袋都會磅重同度高

問題係, 咩叫細袋?
佢無仔細咁聲明

幾時有大阪呀
幾時有大阪呀

我都等緊
原來UO航班安排完全由大陸人需求決定
塞班夏天加碼多過關島
等下次名古屋有mega sale再買算
希望今晚搶到羽田
希望今晚搶到羽田

搶條春咩你
希望今晚搶到羽田

搶條春咩你

冇pass日本免問
希望今晚搶到羽田

搶條春咩你

冇pass日本免問

不過對住嗰個不堪一提嘅server就
希望今晚搶到羽田

搶條春咩你

冇pass日本免問

下 成田我搶到2張喎
風險聲明 by 雪菜肉絲炆米
本帖所提供之評論及分析,僅供此文讀者之旅程計劃用途,內容及資料僅供參考,航空公司過去的往績不代表未來的表現,對其飛行安全及服務水平不做任何擔保,飛行涉及風險,機票價格可升亦可跌,甚至變成亳無價值。旅客在決定是否購買有關機票之前應先閱讀有關風險評估,以了解該建議發售之詳細資料,並應就本身的財務、其他狀況及需要,詳細考慮並決定購買有關機票是否切合本身特定的旅遊需要,若有需要更應咨詢獨立之行程、財務及其他的專業意見,方可作出有關購買決定。此對話不應被視為亦不構成本人向任何人士推介有關航空公司,或邀請或誘使任何人士去取得、購買或認購有關航空公司機票,或構成任何要約。

您應就本身的旅遊經驗、旅遊目標、財政資源及其他相關條件,小心衡量自己是否適合購買任何機票。機票價格可升可跌,購買機票或會為你帶來虧損。

倘若你選擇將機票所需支付的港幣付款兌換為外地貨幣,可能須承受匯率波動的風險。

一般而言,傳統航空公司及廉價航空公司的航班同樣有機會面臨相關及平等的常見延遲風險。
幾時有大阪呀

我都等緊

X3
等緊廣島
等緊廣島

垃圾地方有咩好去
有無人坐過中國國航去札幌? 我知強國的有機會爆炸,仲要轉機......但係真係好撚平...想問下會唔會delay得好緊要,如果十月中去?
有無人坐過中國國航去札幌? 我知強國的有機會爆炸,仲要轉機......但係真係好撚平...想問下會唔會delay得好緊要,如果十月中去?

好似要過夜轉機?
等緊廣島

垃圾地方有咩好去

日本好多地方去過
宮島+尾道+兔島
有機會想去埋瀨戶內海D島住幾晚

好似要過夜轉機?

係啊......可能到時訓一晚酒店....上網睇有中轉酒店...不過唔知駛唔駛錢..
Uo 羽田$463

好似要過夜轉機?

係啊......可能到時訓一晚酒店....上網睇有中轉酒店...不過唔知駛唔駛錢..

應該係免費

好似要過夜轉機?

應該係免費

國航免費
大中華區飛機幾耐冇爆炸過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞