[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
任何聲稱打嚟叫你去升學講座/參觀學校/info day都係sell你報嘢
尤其電話度好nice同你好好傾嗰啲

要樓主其實會不會講緊李麗珊 定HKUE(ENG)
如果係我有故仔講
做佢sales出賣良心 人格 狗也不屌
利申做過 人生污點

所以喺度開post希望提下啲DSE小朋友,救到一個得一個
我做得唔耐,跪求有做過嘅巴絲可以的話幫手補充
隔離post quote過黎 各位dse考生唔好上當

推一推,DSE生千奇唔好簡呢間

我今年DSE,
係二月嗰陣去咗升學就業博覽嗰陣佢哋班sales截9住我
係咁sell佢間野足足疲勞轟炸2粒鐘
佢哋sell嘢技巧真係勁,講到個course好過high dip,asso,又話之後有得駁過去英國嗰度D大學,搞到嗰陣我同我fd都有D衝動想報,於是比咗錢去咗面試,上到去間野又細,完全唔撚似一間正常college,面試嗰陣明明講得勁差都比我pass,後尾上網查一查真係伏黎,之後我就同fd上去退錢,點知退錢嗰陣,班撚樣sales就喺到不斷人身攻擊,係度話放棄英國學位係bullshit,又係度話我之後想讀嘅科冇前途,賺唔到錢,不斷極力挽留我同我fd唔好唔讀佢哋課程,後來我哋堅持話退錢佢哋先肯 唔再挽留我哋,比我哋退錢,但過咗幾個禮拜都仲未知幾時退到,依家諗起都仲係一段 恐怖經歷黎
各位2017 Dse生真係真係唔好上當

面試係做下樣㗎咋,肯俾錢乜撚都收

又唔係hd又唔係asso咁係咩
任何聲稱打嚟叫你去升學講座/參觀學校/info day都係sell你報嘢

如果係我有故仔講

唔係依兩間
隔離post quote過黎 各位dse考生唔好上當

推一推,DSE生千奇唔好簡呢間

我今年DSE,
係二月嗰陣去咗升學就業博覽嗰陣佢哋班sales截9住我
係咁sell佢間野足足疲勞轟炸2粒鐘
佢哋sell嘢技巧真係勁,講到個course好過high dip,asso,又話之後有得駁過去英國嗰度D大學,搞到嗰陣我同我fd都有D衝動想報,於是比咗錢去咗面試,上到去間野又細,完全唔撚似一間正常college,面試嗰陣明明講得勁差都比我pass,後尾上網查一查真係伏黎,之後我就同fd上去退錢,點知退錢嗰陣,班撚樣sales就喺到不斷人身攻擊,係度話放棄英國學位係bullshit,又係度話我之後想讀嘅科冇前途,賺唔到錢,不斷極力挽留我同我fd唔好唔讀佢哋課程,後來我哋堅持話退錢佢哋先肯 唔再挽留我哋,比我哋退錢,但過咗幾個禮拜都仲未知幾時退到,依家諗起都仲係一段 恐怖經歷黎
各位2017 Dse生真係真係唔好上當

面試係做下樣㗎咋,肯俾錢乜撚都收

又唔係hd又唔係asso咁係咩

幾個月fd之後hd
但佢好會講到自己同一般hd/asso唔同,更有前途

如果係我有故仔講

你咁樣會唔會累到我俾人del post

要樓主其實會不會講緊李麗珊定HKUE(ENG)
如果係我有故仔講

甘順手講埋其他二間,真的唔好去讀,要讀就去Space
btw樓主宜家做邊行?

如果係我有故仔講

btw樓主宜家做邊行?

要讀就讀八大屬下嗰啲asso hd,升唔升到睇你造化,但起碼正常先

都話關於我本人問題唔答

如果係我有故仔講

btw樓主宜家做邊行?

要讀就讀八大屬下嗰啲asso hd,升唔升到睇你造化,但起碼正常先

都話關於我本人問題唔答

求名
其實係咪考dse係學校門口叫人填問卷果啲

如果係我有故仔講

想聽故仔
不如想爆野果位巴打另外開個post 咁樣會有多啲dse雞睇到

上華係咪指大啲fd
留位費幾多

如果係我有故仔講

想聽故仔

求女名

咁好撚多人下 fat fat
做問卷仔人工幾多?
上華係咪指大啲fd
留位費幾多

開頭見你嗰陣收幾百,俾你interview
後尾愈收愈多

咁好撚多人下 fat fat
做問卷仔人工幾多?

佣金員工落去做,無另外pay,因為啲問卷填完要自己打電話,自己sell
有啲team會另外用時薪請人去做
樓豬有無試過俾人屌
例如人地老豆走上黎屌你呃人咁

啲家長上嚟,會由啲老細/有經驗嘅老屎忽親自上陣拆
上華係咪指大啲fd
上華係咪指大啲fd

香港酒店旅遊學院係咪指大旗下
香港酒店旅遊學院係咪指大旗下

唔肯定算唔算從屬關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞