[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
幾年前做過一陣 不過我係ielts 戈邊 係有好多個場定點 戈時個老細係k 先生 上面係咪仲有老細?
其實我想問呢,呢排連登咁多post,指大今年會唔會收唔到新學生?
純粹一問
之前試過quit course之後話咩可以refund番錢 點知原來refund俾你上contemporary補習社 (錢袋教育) ielts course 4份卷上得一份已經奇撚怪
唔上我俾要exchange既中同上係要上呢間「大學」搞勁撚多手續喎 冇啦啦間唔關事既指南針會變左做agent
當然會問你上唔上埋其餘3個course成萬2蚊 可以申請持續進修基金政府貼一皮 不過唔知係咪因為大人所以冇hardsell
但中同同我講番個agent唔知點解會間唔中whatsapp好似好好人咁問你上成點又問私人野懶係好關心 仲要chok曬聲完全唔知做乜鳩 原來職業病發作 又有咩卷送但又突然走數

之後個ielts course 又廢到爆 上黎都曬時間完全照稿讀仲要有流料

係幾耐之前發生?本身quit咩course 可唔可以講多啲
其實我想問呢,呢排連登咁多post,指大今年會唔會收唔到新學生?
純粹一問

唔會 都幾肯定
上一上佢fb page已經完全唔知咩事 玩card game dan soc
似垃圾莊多過學校 睇佢official page成堆吹水廢話又冇實質資料support

btw樓主驚剷po可以cap定圖copy定text

即做 多謝提醒
純粹一問

唔會 都幾肯定

咁多Post,DSE生點都會睇一個,咁都中伏真係冇得講
純粹一問

唔會 都幾肯定

我有一個願望,就係所有DSE生都會醒少少,同埋自己搵院校資料,唔聽既得利益者一面之詞
同埋唔開得名,啲人真係會get唔到。唔好唔記得佢地目標係dse低分嘅同學
幾年前做過一陣 不過我係ielts 戈邊 係有好多個場定點 戈時個老細係k 先生 上面係咪仲有老細?

樓主答一答

樓主答一答

我做嗰時所知道嘅大老細就係上面有巴打講話似梁天琦嗰個
同埋唔開得名,啲人真係會get唔到。唔好唔記得佢地目標係dse低分嘅同學

驚唔驚收律師信

驚唔驚收律師信

應該走到法律罅先可以生存到咁耐

驚唔驚收律師信

你係問我驚唔驚定佢地驚唔驚?
push
間學校嘅老師好多都係係美國管理大學畢業 係咪菲律賓大學嗰啲朋友
間學校嘅老師好多都係係美國管理大學畢業 係咪菲律賓大學嗰啲朋友

美國管理大學,係香港讀的,都係唔見得人的Top up degree,不次於Sunderxxnd 。

驚唔驚收律師信

問你

美國管理大學,係香港讀的,都係唔見得人的Top up degree,不次於Sunderxxnd 。

係咪野雞大學黎架

驚唔驚收律師信

問你

我無做錯到

講笑,又無商業秘密爆,又無抹黑,使乜驚
我講嘅嘢有做過/有被sell過嘅都知,係今年啲DSE雞未必知啫
純粹一問

唔會 都幾肯定

我有一個願望,就係所有DSE生都會醒少少,同埋自己搵院校資料,唔聽既得利益者一面之詞

呢類學校實在太多,全部都要DSE小學雞知
又好多咩
咩ENGX
XHKUE
XSiNO
XHKTC
酒店管理 學院
X香港旅遊X酒店 學院

有時番part time 見到啲人個樣都on9啲

樓主答一答

我做嗰時所知道嘅大老細就係上面有巴打講話似梁天琦嗰個

有無聽過周博士?
但呢個關少少上華果邊的?

都唔係好人
都唔知點解會有人on9到去讀 我諗讀得嘅大部分都dse考得唔好又唔想出黎做嘢住先去讀

但明明坊間已經有好多學店 hkcc cccu space 等等 呢啲有大學個名照住都好過呢間啦 再唔係咪讀ive囉

點解可以蠢到咁去讀呢間無人識嘅嘢?問下同學仔都知有咩可以讀啦
lm

我見有巴打想做,我幫大家介紹下啦,呢份筍工一定要去試下,唔番都去學下野,佢地會叫你拿紀念冊俾佢地,等佢地可以cold call 你的朋友,當然你都有時薪同commission

時薪有$35大元甘多的,番完會發達的

叫多啲朋友去報名國

cherry 黃絲黎的,又幾正

呢間垃圾
呃鳩我個fd啲錢

我以為呢間都會有巴打相認Tim

呢間同HKUE同一堆人搞的
有冇人知hkue呢間野咩來
https://lihkg.com/thread/129313/page/1?ref=ios

FYI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞