[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
有冇人聽過University College Dublin?
啱啱聽到個fd讀呢間商科 仲話想做ibank乜乜乜

一聽都知係top-up degree
講真,top-up degree真係大伏嚟
因為課程多數好趕急,冇咩時間續一課題討論
讀完出嚟其實真係會乜都唔識

唯一好嘅係,就係永遠都比人地得閒
放榜推番上黎先 廢事又一堆傻仔入去讀

岩岩比人sell 即刻上網搵咩料

又係agent出動嘅時候啦

當年今日,我已經神早報咗Compass,直到放榜日知道中文1咗
就去Compass正式入讀,走上不歸路

Same road呀ching
Compass都俾壹仔報道

【DSE放榜●檢閱劣質文憑】IVE都唔收 過來人:學校話要試直升國力書院
http://nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170712/528022
Compass都俾壹仔報道

【DSE放榜●檢閱劣質文憑】IVE都唔收 過來人:學校話要試直升國力書院
http://nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170712/528022

上報 開返個post先,廢事啲牛牛中伏
點解依間學店會有酒店獎學金送俾佢地學生
3年前到 果陣係岩岩考完dse
有朋友問我番唔番工
話可以揾好多錢
之後跟左佢番左3日工
果3日就一直係到train我
話佢地係幫緊d迷途的羔羊
又成日wts同我吹水
扮到好了解我咁
又係到講佢地月入3萬
仲係到打灑飛機咁 你唔番呢到 出邊邊到揾到3萬咁多
又話你將來揾得1萬到點養到屋企人/女朋友
佢講左好多呃呃哄哄既說話
仲叫我第2日帶埋d同學既電話比佢地
見最後發覺唔對路 就冇理班人
好後悔識左呢個朋友 佢仲成日係到打比我 問我咩事
我直接block左佢
最後我咩電話都冇比到佢
點解依間學店會有酒店獎學金送俾佢地學生

個阿sir做過嗰間酒店嘅高層,應該同高層有聯繫
同埋阿sir喺Compass地位都好高,可能可以同酒店搞好多intern
所以咪整到呢啲獎學金

而且周不時有啲俾Compass學生嘅試酒會,都係嗰間酒店搞

不過compass個名應該要貶低吓
誤人子弟開垃圾課程
3年前到 果陣係岩岩考完dse
有朋友問我番唔番工
話可以揾好多錢
之後跟左佢番左3日工
果3日就一直係到train我
話佢地係幫緊d迷途的羔羊
又成日wts同我吹水
扮到好了解我咁
又係到講佢地月入3萬
仲係到打灑飛機咁 你唔番呢到 出邊邊到揾到3萬咁多
又話你將來揾得1萬到點養到屋企人/女朋友
佢講左好多呃呃哄哄既說話
仲叫我第2日帶埋d同學既電話比佢地
見最後發覺唔對路 就冇理班人
好後悔識左呢個朋友 佢仲成日係到打比我 問我咩事
我直接block左佢
最後我咩電話都冇比到佢

有個sales成日都同我扮fd,問我近況

的而且確,有啲Compass學生都係Compass sales
我都見過有中學同學讀asso做Compass pt
睇到個post
諗返起3年前考DSE有人sell過我
搵返whatsapp記錄黎睇
正正就係Compass college香港酒店管理學院
sell我果個叫April
問我食左飯未又叫我食完搵佢傾計
扮到勁關心咁
差啲中左伏
好彩電話亂填

因為sales勁

佢地堅蠢 真係信自己可以去到澳洲讀大學 最後冇個得

佢地又係有校服 讀so-called hd都仲要著校服

中大仔表示:黎到u上pe 堂都仲要著中大pe衫
樓主
我中左伏,好想彩上左兩個月,發現吾對路,即刻走左
我已經半年冇返去,間野仲追學費,仲出埋信
我應該點做好...
我都做過一個月,有幾個人報左,之後覺得有伏即quit
psuhhhh
想問有冇巴打聽過高賢商業學校
又係另一間垃圾,一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞