[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
指大唔係大學咩
升上U讀master?
岩岩google search左指南針大學既英文
係咪叫啟示書院
d課程同樓主講既幾match

唔好亂指控,告你誹謗架

我新嚟,唔知規矩,所以保守啲用指大。但係咪真係唔開得名?真心求指教,唔想俾人用on9原因del post

梗係唔得 開左比人入你就唔好啦
唔知個啲巴打自己爬下post

謝提點

點樣唔俾中途走?
係都要走咁點?
樓上問名嗰啲係咪on9
想知喺度讀三四年嘅係咪即係讀緊Sunderland嘅乜鬼degree課程?

指大好鐘意玩singcon嗰兩姐妹係係我中學同學,佢地讀得好似好開心咁,好好奇佢地讀緊咩
我見佢年年都好多人讀
d人係咪入去食女咋?

食女就唔知
但肯定想成績差又有大學讀咁囉

個堆課程係香港都唔知認唔認受?

會係咁話升到外國大學嘅top up,啲學生一見到堆雞腸就覺得好pro㗎喇 (中中學生尤甚)
好想入八大嗰啲就係咁製造有機入返八大嘅假象俾佢
點睇你老細搞洗腦班

弊在好多同事受氹呢

中學雞就話易呃姐
出黎到做嘢個班都氹得到?

有慾望就氹到㗎啦。以training之名洗你腦,話你知繼續做就發到達,買車買樓有幾難etc

其實sell到一個人可以賺到幾多錢

睇級數,我小薯嚟,幾千。但可以同時跟好多個

點樣唔俾中途走?
係都要走咁點?

夠惡就無問題
有冇 tips 即係邊間

指南針英文係咩

ilets係叫學生申請政府個d津貼?

做乜乜都知咁,又係咁用問題chok我呀巴打 係咪做緊?

可能係你老細呢 巴打

發夢夢見
btw你賺左幾多佣?
點睇你老細搞洗腦班

弊在好多同事受氹呢

中學雞就話易呃姐

有慾望就氹到㗎啦。以training之名洗你腦,話你知繼續做就發到達,買車買樓有幾難etc

係咪得dse放榜個期先有生意?

dse試場門口個d話做問卷個d仆街 咪拎撚哂電話同名

弊在好多同事受氹呢

中學雞就話易呃姐

我考個陣就係on99咁比左個電話人
之後班仆街成日打過黎sell
次次一聽到就即刻cut線
ilets係叫學生申請政府個d津貼?

做乜乜都知咁,又係咁用問題chok我呀巴打 係咪做緊?

可能係你老細呢 巴打

發夢夢見
btw你賺左幾多佣?

講咗關於我本人問題唔答 總之足以令當時嘅自己出賣人格一段時間

中學雞就話易呃姐

就咁cut佢會再打嚟。建議聽一個block一個,同埋係可以惡啲拋窒佢地。

中學雞就話易呃姐

無野做咪撚下狗 佢地會同你扮fd傾計 約你試堂 你咪應承之後甩底
點睇你老細搞洗腦班

弊在好多同事受氹呢

中學雞就話易呃姐

可以咁講,但其他時間要小心ku實,如果讀讀下走咗就無咗後面嗰啲佣
同埋有做其他課程嘛
做佢sales出賣良心 人格 狗也不屌
利申做過 人生污點
隔離post quote過黎 各位dse考生唔好上當

推一推,DSE生千奇唔好簡呢間

我今年DSE,
係二月嗰陣去咗升學就業博覽嗰陣佢哋班sales截9住我
係咁sell佢間野足足疲勞轟炸2粒鐘
佢哋sell嘢技巧真係勁,講到個course好過high dip,asso,又話之後有得駁過去英國嗰度D大學,搞到嗰陣我同我fd都有D衝動想報,於是比咗錢去咗面試,上到去間野又細,完全唔撚似一間正常college,面試嗰陣明明講得勁差都比我pass,後尾上網查一查真係伏黎,之後我就同fd上去退錢,點知退錢嗰陣,班撚樣sales就喺到不斷人身攻擊,係度話放棄英國學位係bullshit,又係度話我之後想讀嘅科冇前途,賺唔到錢,不斷極力挽留我同我fd唔好唔讀佢哋課程,後來我哋堅持話退錢佢哋先肯收手唔再挽留我哋,比我哋退錢,但過咗幾個禮拜都仲未知幾時退到,依家諗起都仲係一段恐怖經歷黎
各位2017 Dse生真係真係唔好上當

任何聲稱打嚟叫你去升學講座/參觀學校/info day都係sell你報嘢
尤其電話度好nice同你好好傾嗰啲
隔離post quote過黎 各位dse考生唔好上當

推一推,DSE生千奇唔好簡呢間

我今年DSE,
係二月嗰陣去咗升學就業博覽嗰陣佢哋班sales截9住我
係咁sell佢間野足足疲勞轟炸2粒鐘
佢哋sell嘢技巧真係勁,講到個course好過high dip,asso,又話之後有得駁過去英國嗰度D大學,搞到嗰陣我同我fd都有D衝動想報,於是比咗錢去咗面試,上到去間野又細,完全唔撚似一間正常college,面試嗰陣明明講得勁差都比我pass,後尾上網查一查真係伏黎,之後我就同fd上去退錢,點知退錢嗰陣,班撚樣sales就喺到不斷人身攻擊,係度話放棄英國學位係bullshit,又係度話我之後想讀嘅科冇前途,賺唔到錢,不斷極力挽留我同我fd唔好唔讀佢哋課程,後來我哋堅持話退錢佢哋先肯收手唔再挽留我哋,比我哋退錢,但過咗幾個禮拜都仲未知幾時退到,依家諗起都仲係一段恐怖經歷黎
各位2017 Dse生真係真係唔好上當

面試係做下樣㗎咋,肯俾錢乜撚都收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞