[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
指大係咪即係香港科專?

蔣公係咪準備追擊

No

科專係hkit,唔關事
有冇人知hkue呢間野咩來
https://lihkg.com/thread/129313/page/1?ref=ios

FYI

好post呀呢個
會有人陪你"溫書"鳩問你野扮到好pro 其實入面啲人最top都只係鯨大 你死唔肯留位嘅話就會有啲大粒啲嘅黎chur你 退錢退十世都唔會退到
間學校嘅老師好多都係係美國管理大學畢業 係咪菲律賓大學嗰啲朋友

美國管理大學,係香港讀的,都係唔見得人的Top up degree,不次於Sunderxxnd 。

我都估應該係香港讀,PhD (candidate)唔通教一個月書又返去讀一個月咩
早上推一推,希望多啲學生睇到
等我又分享下
我自己都差啲中伏,真係懷疑連啲職員都洗左腦
因為我有朋友係果到做pt,好似係負責跟進下同confirm下時間,唔洗真係sell。
因為我dse得十幾分,3322都無。我又本身想讀酒店果啲科,點知比我果個係指大做pt嘅朋友水我上去。
上到去係咁說服我,又叫我比500蚊留位費,因為佢話唔去都可以拎返所以我最後係on99比左。
最後好彩我都係爬下文,分析下都覺得係伏,所以無讀,仲記得果時係咁比個agent whatsapp屌我,煩撚左我勁耐,都唔知係咪樓主你

利申:最後讀左八大asso,再升返上去八大
間學校嘅老師好多都係係美國管理大學畢業 係咪菲律賓大學嗰啲朋友

美國管理大學,係香港讀的,都係唔見得人的Top up degree,不次於Sunderxxnd 。

我都估應該係香港讀,PhD (candidate)唔通教一個月書又返去讀一個月咩

PHD 不用每星期番學的
指大係咪即係香港科專?

蔣公係咪準備追擊

No

科專係hkit,唔關事

定佢想講 HKTC
push lar
推推推~~
點解我未聽過呢間大學嘅 開埋你哋個網頁都未聽過

指南針大學畢業生,你問我答
睇下呢個Post,你會知道得更多

入面好多野都係世界級,好多野你唔會估到,你會估到自己會係商業大廈一,二層上左4年堂,你唔會估到身為一個學生,係冇學生半價八達通的。
等我又分享下
我自己都差啲中伏,真係懷疑連啲職員都洗左腦
因為我有朋友係果到做pt,好似係負責跟進下同confirm下時間,唔洗真係sell。
因為我dse得十幾分,3322都無。我又本身想讀酒店果啲科,點知比我果個係指大做pt嘅朋友水我上去。
上到去係咁說服我,又叫我比500蚊留位費,因為佢話唔去都可以拎返所以我最後係on99比左。
最後好彩我都係爬下文,分析下都覺得係伏,所以無讀,仲記得果時係咁比個agent whatsapp屌我,煩撚左我勁耐,都唔知係咪樓主你

利申:最後讀左八大asso,再升返上去八大

恭喜巴打
唔係我 無whatsapp屌過學生

入面好多野都係世界級,好多野你唔會估到,你會估到自己會係商業大廈一,二層上左4年堂,你唔會估到身為一個學生,係冇學生半價八達通的

唔係呀

入面好多野都係世界級,好多野你唔會估到,你會估到自己會係商業大廈一,二層上左4年堂,你唔會估到身為一個學生,係冇學生半價八達通的

唔係呀

我一開始都唔信,直至我睇住我張八達通由2聲變做一聲,港鐵唔承認呢間野係大學,但班Sales就做到呢間野係大學。
好亂呀我

唔係呀

我一開始都唔信,直至我睇住我張八達通由2聲變做一聲,港鐵唔承認呢間野係大學,但班Sales就做到呢間野係大學。
好亂呀我

如果學生唔問,sales又點會主動話你知(港鐵無優惠)
不過就算問,嗰時同事教我答「因為唔係政府資助嘅大學所以無」
班學生就會覺得成件事係合理
利申試過
廢港
香港仲衰過台灣

唔係呀

好亂呀我

如果學生唔問,sales又點會主動話你知(港鐵無優惠)
不過就算問,嗰時同事教我答「因為唔係政府資助嘅大學所以無」
班學生就會覺得成件事係合理
利申試過

回佢,無半價八達通我讀唔起
師資優良
搵個HKU畢業既都無
師資優良
搵個HKU畢業既都無

In Compass University, We trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞