[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
畢業出嚟多數做咩?
讀曬成個degree幾多學費?

而家就算讀完八大都大把乞食
你話讀完呢啲可以做乜
有無同蘋果做過同事 聽聞佢之前一個月搵左幾皮commission 仲有個有錢仔 M字頭果個 識唔識

M字頭我識,呢條友好撚仆街。想知佢點欺騙學生再講

想知你講果個係咪同我講果個M字頭係同一個人 有無多啲特徵形容吓 想知呀 請講
樓主究竟喺咪我識嗰個
sell返自己母校啲學生
如果係你嘅話…真係想打鑊你

唔係。時間點唔啱,同埋我無sell過自己母校學生。
但任鬧唔嬲
中學雞就話容易比人呃姐
但佢地D錢都係問父母拎架啦
姐係佢地班父母其實都係弱撚智

唔係弱智係掛住做野賺錢無留意到以家咁多學店
佢地根本唔識,見識太少
識得有父母係認為讀完八大一定搵萬幾二萬人工,好撚馨香咁
完全唔知以家通街都係大學生
啲垃圾科出黎搵得個12k工
如果佢地一俾個仔女拿主意實死硬

其實父母唔係弱智。而係知識水平高嘅無時間理仔女,有時間理嘅多數知識水平有限
而佢地都有個共同弱點,就係愛自己仔女
拆掂仔女,父母由啲老屎忽帶多兩帶,交錢唔難
曾經中伏 上左去聽talk,好似係cwb,條片幾吸引嘅,不過全程好有壓迫感
係咪冇上過佢堂 惡下佢就攞得返啲錢
成幾千蚊真係去個旅行好過
係個度做個d都好有抱負架
成日都可以屌女

要夠堅決囉,唔好俾佢拖時間或者拖日子。講乜都唔好聽入耳就得。直到佢同你安排退錢。
好多學生開始動搖之後,俾我地氹幾氹兇幾兇就縮沙

要夠堅決囉,唔好俾佢拖時間或者拖日子。講乜都唔好聽入耳就得。直到佢同你安排退錢。

搵fd一齊去ok?
爆下嘢
程序上會點sell學生,上面有中過伏嘅巴打講咗
我講下係點捉心理,應該可以解釋到點解年年咁多dse雞中伏

為方便解說,先將dse雞分為以下幾類
Predict自己會攞:
1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分
依類學生通常係無比心機讀書,會上嚟嘅好多時係反正得閒所以望下咁。我地會先睇下佢有幾想繼續讀書,傾計,搵下佢要讀書嘅誘因出嚟。例如有學生家境清貧,讀書又頹,我地會話你有無為過屋企人諗呀,之類。有米嘅,問佢係咪想成世做二世祖?從而令到佢再思考讀書依回事。依家有個機會,你要唔要?要就努力爭取?如果搵啱位,當下令佢激動,甚至喊,就多數得咗第一步: 佢會交錢留位。

234呢
利申 中咗問卷伏一張
依啲學店真係要推撚死佢

行過幫手推幫手正皮
想畀更多DSE雞睇到,救得一個得一個
唔好中伏呀同學仔
爆下嘢

1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分
依類學生通常係無比心機讀書,會上嚟嘅好多時係反正得閒所以望下咁。我地會先睇下佢有幾想繼續讀書,傾計,搵下佢要讀書嘅誘因出嚟。例如有學生家境清貧,讀書又頹,我地會話你有無為過屋企人諗呀,之類。有米嘅,問佢係咪想成世做二世祖?從而令到佢再思考讀書依回事。依家有個機會,你要唔要?要就努力爭取?如果搵啱位,當下令佢激動,甚至喊,就多數得咗第一步: 佢會交錢留位。

234呢

多人想睇先打 最主要係提醒返dse雞
爆下嘢

1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分

234呢

多人想睇先打 最主要係提醒返dse雞

唔記得利申 啱啱考完

搵fd一齊去ok?

搵friend陪係場賭博
夠惡嘅friend可助攻
耳仔軟/細膽過你嘅friend 會影響埋你縮沙
爆下嘢

1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分

2. 10-17分
高不成低不就,我地最主要嘅目標客群。通常依類都有少少在意成績,都諗住入asso hd. sell嘅時候說服佢地依家咁嘅成績同能力入到asso hd絕對唔夠人抽,尤其中中學生。從而話依個課程點樣唔同,點樣屌打一般asso hd,點樣令到你有機會升返大學。
樓主究竟喺咪我識嗰個
sell返自己母校啲學生
如果係你嘅話…真係想打鑊你

唔係。時間點唔啱,同埋我無sell過自己母校學生。
但任鬧唔嬲

希望嗰兩條友收手咪撚係間野做PT
上年仲見到佢地成group人食飯
爆下嘢

1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分

2. 10-17分
高不成低不就,我地最主要嘅目標客群。通常依類都有少少在意成績,都諗住入asso hd. sell嘅時候說服佢地依家咁嘅成績同能力入到asso hd絕對唔夠人抽,尤其中中學生。從而話依個課程點樣唔同,點樣屌打一般asso hd,點樣令到你有機會升返大學。

繼續
爆下嘢

1. 0-9分
2. 10-17分
3. 18-22分
4. 23分或以上

1. 0-9分

2. 10-17分

繼續

多啲人推先繼續
hkue同指大係咪都係同一樣呃人既野

聽講hkue 經常搵人扮做指大再鬧指大
之前高登有人踢爆過 比人刪左post
Hkue 做傳銷都做到幾出名
有朋友話佢地好識扮fd 對你好好
事實上仲衰過指大
見大家講到咁興奮我又些牙下

小弟2015 dse
話說當年去左灣仔既教育展
我同個fd諗著去聽ielts talk同順便攞下file
一入個會場指大就霸左門口兩個booth
我同個fd就立即比佢地分開左
我地一人四件total八個人圍我地
之後就一連串轟炸
我唔理佢地之後就派左個女仔黎
又一輪介紹之後就話佢地黎緊有個去某大酒店既visit盛惠二百蚊
我話冇興趣
條女話好抵架去到除左睇都有曲奇餅食 我次次去都食到好飽先走 唔睇都去食啊
有個西裝男睇見我同個fd都冇中伏
就捉左我地去booth坐傾
磨左我地半個鐘我頂唔撚順
留左假電話就走
點知我個fd留左真電話
後來個兩年佢每個月keep住收1至2次電話

2017 dse既巴絲小心咪中伏
樓主唔回應hkue 唔通狗咬狗

乜野其他post都無
又會咁正義特登開acc 爆料
以前高登又係咁

喂喂唔好亂嚟,我頭幾頁覆咗係同類野喇
佢地內部點玩我真係唔知嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞