[自資學位]做過指南針大學,你問我答

699 回覆
139 Like 5 Dislike
其實我想問呢,呢排連登咁多post,指大今年會唔會收唔到新學生?
純粹一問

唔會 都幾肯定

咁多Post,DSE生點都會睇一個,咁都中伏真係冇得講

我有一個願望,就係所有DSE生都會醒少少,同埋自己搵院校資料,唔聽既得利益者一面之詞

唔好願望喇 做喇 唔係個個睇連登亦冇需要開名 除非唔google search完全唔明講到指南針都可以唔明

可以做啲咩
師資優良
搵個HKU畢業既都無

In Compass University, We trust

師資優良
搵個HKU畢業既都無

In Compass University, We trust

The Compasss University of Hong Kong - The leading diploma mill in Hong Kong
點解我未聽過呢間大學嘅 開埋你哋個網頁都未聽過

入面好多野都係世界級,好多野你唔會估到,你會估到自己會係商業大廈一,二層上左4年堂,你唔會估到身為一個學生,係冇學生半價八達通的

唔係呀

我一開始都唔信,直至我睇住我張八達通由2聲變做一聲,港鐵唔承認呢間野係大學,但班Sales就做到呢間野係大學。
好亂呀我

如果學生唔問,sales又點會主動話你知(港鐵無優惠)
不過就算問,嗰時同事教我答「因為唔係政府資助嘅大學所以無」
班學生就會覺得成件事係合理
利申試過

衣個真 唔講都醒唔起

Sales係唔會主動提及到指南針大學的大學生係唔會有車資半價的,而且咩咩大專生特惠機票,係指南針大學生就通通冇分,其實都幾慘,希望社會唔好歧視指南針大學的學生,有問題的係間大學本身,學生只係冇知。

利申:見到有人Facebook, IG打晒飛機話自己就讀指南針大學,都唔知是否可悲?

入面好多野都係世界級,好多野你唔會估到,你會估到自己會係商業大廈一,二層上左4年堂,你唔會估到身為一個學生,係冇學生半價八達通的

唔係呀

我一開始都唔信,直至我睇住我張八達通由2聲變做一聲,港鐵唔承認呢間野係大學,但班Sales就做到呢間野係大學。
好亂呀我

利申試過

講埋,其他果幾間私校都無的
但無真的好貴坐車
港鐵正

唔係呀

好亂呀我

利申試過

但無真的好貴坐車
港鐵正

我又唔覺得港鐵HiHi喎
港鐵只係保障自己,冇理由一間冇人識的大學都俾車資半價,有問題的係指南針大學,係對指南針大學生唔公平,不過冇計。

唔係呀

好亂呀我

利申試過

但無真的好貴坐車
港鐵正

唔知依家仲有冇啦,以前指大有所謂嘅車船津貼,唔知係每個月叫你去"校務房"拎,得果一百幾十,但係嗰班所謂負責學生事務嘅staff就講到佢地好撚辛苦先幫你地爭取到
我心諗,屌你啦,收得咁貴又冇學生半價八達通,比嗰一百幾十使唔使七情上面呀
講開當代,其實讀讀下指大會有sales推你去讀ielts,嗰度有多一筆另計嘅佣金㗎

但同啲學生講嘅版本當然係 你英文唔好呀要補呀怕你入到U都跟唔到進度呀乜乜柒柒
講開當代,其實讀讀下指大會有sales推你去讀ielts,嗰度有多一筆另計嘅佣金㗎

但同啲學生講嘅版本當然係 你英文唔好呀要補呀怕你入到U都跟唔到進度呀乜乜柒柒

實有人比佢地昆到
利伸 受害者之一

實有人比佢地昆到
利伸 受害者之一

做過第二間 啲手法一撚樣 呃佢報完個program 之前就叫佢學英文 傾傾吓再熟啲就再叫佢報埋其他啲乜乜柒柒課程 但啲中學生又真係當我係對佢好咁 諗番都內疚

唔係呀

好亂呀我

利申試過

衣個真 唔講都醒唔起

Sales係唔會主動提及到指南針大學的大學生係唔會有車資半價的,而且咩咩大專生特惠機票,係指南針大學生就通通冇分,其實都幾慘,希望社會唔好歧視指南針大學的學生,有問題的係間大學本身,學生只係冇知。

利申:見到有人Facebook, IG打晒飛機話自己就讀指南針大學,都唔知是否可悲?

覺得佢地好撚慘,倒緊老豆老母錢落海都唔知

唔係呀

好亂呀我

利申試過

衣個真 唔講都醒唔起

覺得佢地好撚慘,倒緊老豆老母錢落海都唔知

支那人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞