《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
其實幾好笑

羅羅: 點解飛揚哥哥識得咁多人
佢係咪識好多女仔

淫慈: 好似智障咁 掙係識話「一齊收~」

子茵: 小朋友脾氣 扭計

綽姿: 無口死魚
好有代入感 咁先了解晒所有人物性格特性
幾時都話高才鳩果然係高才鳩
仲有廢腸果然係廢腸
驟眼望下, 剩係啲省略號都佔左四分一
https://www.mapreon.com/YYFnXpX

行者長袍??🤔🤔
馬寶果然係馬寶
省略號都唔計字數嘅
妹妹仔早
咁都俾你搵到
各位早晨
清涼吖
可能係天意都唔定
WE NEED YOU
整返件
收工等拖文
等文
就快出喇
仲有三分鐘
再次憑感覺

上回講到越上山,飛揚嗰種熟悉嘅感覺就越強烈...
明明飛揚冇嚟過...又冇睇過呢邊啲資料...點解會好似早就知道...前面嘅路係點...有啲咩?
真係奇怪...
架車上斜冇力咁轉上小路!
唔係去精神病院嗰邊...咁講法...EVE收喺小路呢邊?
而呢條上山小路...又有咩喺上面呢?
終於上到目的地!架Benz噴晒白煙~
仁慈帶飛揚同綽姿入木屋!
飛揚行近兩步,就感覺到羅羅同日倫嘅氣息喺木屋入面!
再行多兩步...唔止添!仲感覺到偶然同必然!
入到去先發現!梓翹就係偶然!子茵就係必然!
點會咁㗎?
而當梓翹一起身...
羅羅同日倫立即亮出紅光刀刃!
而子茵亦同時亮出綠光刀刃!
個氣氛好撚緊張!
講咗十幾句!大家都唔肯收返埋把刀!
『我數三聲你哋一齊收喇好唔好?!』真係煩到頭都爆吖...
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 24-三合成立] PART 30

成個空間靜晒...好似等緊我數一二三...

『嗱咁我數喇...三...二...一...』當我數到一之後...

兩把紅光刀刃同一把綠光刀刃都係咁光咁亮...

「做咩唔收吖?」

「你哋夠唔收咯...」

「我就係知你唔收所以我先唔收!」

「我夠係知你哋唔收所以我先唔收...」
「你唔收我哋又點會收吖?」

「你哋唔收我又點會收?」

「你唔收我哋點收吖?」

「你哋唔收我又點收?」

「你收我哋咪收囉!」

「你哋唔收我唔收...」

「你唔收我哋點收?」
『好喇好喇好喇...大家都唔好收喇...』我就真係冇佢哋咁好氣...坐喺餐檯前嘅木凳上...

唔收咪拎嚟做電筒囉...

「唉~」梓翹都冇咁好氣,行去...斟水。

『究竟發生咗咩事...』我回頭望一望羅羅同日倫,『點解你哋會上咗嚟?』

羅羅拎住把精神刀Fing兩Fing:「講起上嚟就真係...多得嗰個杜王土!」

『Owner?』又關Owner事?
羅羅谷住塊面豬登點點頭:「咪係佢囉!佢話有另一個地方要我哋兩個去...就係嚟小欖!」

『佢叫你哋嚟呢度?嚟呢度做咩?』Owner叫我哋去科學園...破壞咗SPIRIT同國安局嘅關係...

咁叫羅羅同日倫過嚟小欖...

羅羅擰擰頭:「佢冇講吖...淨係叫我哋過咗嚟就知...話晒佢曾經都係預行者...咁我哋咪聽佢講走過嚟囉...點知一過到嚟就見到佢哋兩個!就俾佢哋夾咗上嚟喇!」

梓翹斟咗幾杯水,放到餐檯上:「又唔好講到夾~我哋係請你哋上嚟姐~」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞