《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
“嗡!吱!!!”我同綽姿把紅光刀刃一齊刺向厚厚嘅絕對領域擦出更刺眼嘅強光...飄出更大量嘅紅色粒子...

唔得....都係唔得...就算我同綽姿加埋...都係插唔入...就連少少刺入嘅感覺都冇...半分都入唔到...

唔得...要再用力啲...要再多啲精神能量...

我嘗試用盡全身嘅精神能量...谷到去手中嘅精神刀...紅光刀刃越嚟越光...越嚟越亮...越嚟越刺眼...

發出極刺眼紅光嘅精神刀刃...與厚厚嘅絕對領域擦出更刺眼強光...更大量紅色粒子飄出...

全部...將全身全部精神能量...集中喺精神刀...紅光刀尖之中...
“吱!!!吱!吱!!!!!!”極大量嘅精神能量互相抵抗...磨擦...已經差唔多...差唔多達到臨界點...

就喺兩把極刺眼嘅紅光刀尖...與厚厚嘅絕對領域之間嘅強光再紅...大量紅色粒子繼續飄出...突然...

“吱!!!轟!!!”極刺眼嘅紅光喺刀尖與絕對領域一閃...有一度強大嘅衝擊力...將我同綽姿推開...

『嗚...』由於頭先仲係Keep住將全身嘅精神能量集中喺紅光刀尖之上...冇乜精神能量抵擋衝擊波...我就成個人飛開幾十米遠...再喺地上碌咗十幾圈...

當我再一個後轉身...單膝半跪咁站穩陣腳...綽姿亦單膝半跪跪喺我身邊...

我同綽姿都望住幾十米遠嘅魂導兵...
魂導兵單手撳住塊面...仲係企喺原位...就連半步都冇郁過...

而喺魂導兵身邊...都仲係有紅色粒子由大型玻璃容器飄出...飄到去魂導兵身上...

魂導兵嘅背脊嗰十二支光之翼擺動...擺動...

唔係真係連一啲損傷都冇吖化?

只見魂導兵單手撳住自己塊面...身上嘅紅色粒子聚集...又飄散...

然後...魂導兵全身震震...隻手就撳住自己額頭:「嗚...呀...呀...」
魂導兵身上嘅紅色粒子聚集...飄散...又聚集...再飄散...

越嚟越快...聚集同飄散嘅速度越嚟越快...

點吖?係被啱啱我同綽姿嘅攻擊受重創...定係要再進入另一個形態?

老老豆豆你唔受重創都唔緊要...唔好再變得勁啲喇...我哋真係頂唔住喇...

只見魂導兵身上...除咗紅色粒子...仲有裂甲之中嘅紅光線...一閃...一閃...時暗...時亮...

總係覺得...唔多對路...
就喺呢個時候...

「我打開咗個缺口!快啲走!」逆行者手持綠光雙刀...跑到嚟我同綽姿身邊...

呢把聲...逆行者把聲...的確...

雖然都係被衫領嘅變聲器變咗聲...但變咗嘅聲...都係同之前...一樣...一樣嘅變聲...

逆行者揮揮手中嘅綠光雙刀:「仲等咩吖?走啦!再唔趁住而家走...未必再有下一次逃走嘅機會!」

我同綽姿立即起身...跑向逆行者面前...

逆行者立即轉身...帶住我哋跑...

「嗚...嗚...呀!呀!!!」背後就傳嚟魂導兵嘅大叫...
除咗大叫...仲感覺到...超強但集亂嘅氣息...由背後撲過嚟...

係魂導兵...由魂導兵身上散發出嚟...

究竟想點...而家都係唔好理佢點喇...唔趁住而家走...真係未必再有下一次逃走嘅機會...

我同綽姿就跟住逆行者身後...我哋三個都以忍步極速逃跑...

唔使幾耐...就跑到嚟牆邊...有個大缺口喺牆邊...

係喎...頭先做乜要打咁耐?做乜唔趁機打開一個缺口呢?

我都冇諗過牆身有幾硬...打唔打得爛...

不過而家唔理得咁多喇...逃走要緊啦...
我同綽姿都跟住逆行者一跳...跳出缺口...跳到落下層...

我哋一落地就繼續Keep住以忍步狂奔...

而喺呢一層...都同頭先同魂導兵大戰嗰度差唔多...都係佈滿一碌碌大型玻璃容器...工工整整...縱縱橫橫...

之但係...浸喺裡面嘅...並唔係單純赤裸裸嘅十四五歲未成年少女...亦唔係十歲都唔夠嘅小妹妹...

而係...魂導兵...

我哋三個喺工工整整...縱縱橫橫...嘅大型玻璃容器之間...以忍步極速穿梭...
一路跑...一路可以睇到...浸喺裡面嘅...係半裸嘅魂導兵...

有啲下半身“著有黑色皮甲”...上半身都仲係赤裸...露出一對雪白嘅乳房...

有啲就係手腳 “著有黑色皮甲”...胸、腹同陰部都係赤裸裸...

又有啲係幾忽幾忽有“黑色皮甲”...遮住咗一邊乳房...又露出另一邊乳房...

再跑多幾步...穿過閘門...就見到有啲係...差唔多“著晒成套黑色皮甲”...

而睇佢哋嘅面貌同身材...都係啲年輕貌美嘅未成年少女...

魂導兵...都係年輕貌美嘅...未成年少女...

今晚出完

三句預告

[size=4]我同綽姿跟喺逆行者身後...以忍步喺工工整整...縱縱橫橫...浸有魂導兵嘅大型玻璃容器之間極速穿梭...

跑多唔夠幾步...面前就出現三...四個魂導兵...

逆行者邊跑邊雙手手持雙刀...準備迎擊...
成個地下都係尼d怪物既話、就算今次走得到之後都會好大鑊...
仲有如果master一早知道到底科學園地下發生緊咩事而又一路都只係摺埋係間coffee到既話、佢一係就對自己有絕對既自信、再唔係就係痴左線...
所以之後真係好大鑊
一萬幾千隻魂導兵好用過三萬隻狗多多聲
Owner講過㗎嘛 活在當下吖
當佢得三百壯士、都夠血洗大灣區啦
咁都要睇吓有冇限制嘅
好似話精神能量(靈魂)會唔會耗盡
係唔係要充能 充能嘅方式 維持嘅時間
叉電都有wireless charging啦
又或者好似“上帝賜我力量”咁
高才鳩果然係高才鳩
又睇到更深一層
終於追到live 差唔多打咗成個月
咁先精彩㗎嘛
係精彩嘅~ 不過好似同一句用咗好多次咁囉
係咪淨係捉靚女做實驗
邊有呢 每一句都係獨一無二
妹妹仔早
話唔定靚女嘅功力率係高啲呢
各位早晨
好熱吖
淨係月月跳舞嗰幾句已經重用咗好多次
駛唔駛又整合出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞