《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我哋三個以極高速圍住魂導兵攻擊...

“嗡嗡!吱!嗡!吱!嗡嗡!”

魂導兵向逆行者爪兩爪...

逆行者喺氣息最弱嘅時候一避...再喺氣息變強嘅時候用一把綠光刀刃一擋...接住另一把綠光刀刃向魂導兵一斬...

魂導兵用其中一支光之翼擋住...再轉半身...一腳踢向綽姿...

綽姿以紅光刀刃擋住魂導兵嘅紅光腳刀...彈後一步後...立即跳起斬魂導兵兩刀...
魂導兵再用兩支光之翼擋住綽姿嘅空中二連斬...同時轉身向我一爪...

我以紅光刀刃擋住魂導兵嘅紅光利爪...喺紅光刀刃與紅光利爪相格之時...我雙手舉起刀柄...刀背緊貼手臂...以刃引之形化解魂導兵對我施以嘅爪擊...

當魂導兵嘅紅光利爪沿住我手上嘅紅光刀刃向斜下滑落...我立即順勢快速揮刀一斬...

魂導兵極速轉身...一腳踢向我把紅光刀刃...

我就俾魂導兵踢到震後兩步...

逆行者立即轉身三百六十度揮刀...

“嗡嗡!”兩把綠光刀刃一轉...斬向魂導兵腰間...
魂導兵身上嘅紅色粒子立即向腰間聚集...聚集出厚厚嘅絕對領域一擋...

“吱!!!”大量紅綠粒子就由綠光刀刃與絕對領域之間飄出...

逆行者趁住自己能量仲係最強之時...再轉多一圈...雙刀由下而上一斬...再斬...

魂導兵立即被斬到飛上空中...

我同綽姿立即向住魂導兵一跳...

魂導兵立即揮動背後十二支光支翼...隨即有幾十條紅光線飛落我哋面前...
我同綽姿立即揮動精神刀...

“嗡嗡!吱!嗡嗡嗡!吱!嗡!”一邊以紅光刀刃化解紅光線...一邊向住魂導兵直飛埋去...

當我同綽姿將紅光線一一化解...嚟到魂導兵面前...魂導兵立即用背後十二支光之翼向我哋攻擊...

十二支光之翼嘅攻速極快...我同綽姿一邊以紅光刀刃招架...一邊搵機會...搵空檔...

紅光刀影同十二支光之翼嘅紅光影喺空中閃過不停...擦出大量紅色粒子...

我同綽姿就圍住魂導兵邊斬邊打轉...
轉咗好幾十個圈...都仲係搵唔到魂導兵嘅破綻...

唔得...再係咁落去...唔係辦法...

唯有再...博一博...

喺三支光之翼正要插向我...

我只係輕輕咁側一側身...

“嗡!吱!!!”三支光之翼就直插入我右邊膊頭...

入晒...三支光之翼完全入晒....仲要穿埋出嚟...
就喺魂導兵趁機想向我施以致命爪擊之時...綽姿睇準時機...全力喺魂導兵側身使出空中袈裟斬...

“嗡!吱!!!”紅光刀刃向魂導兵鎖骨位一斬...絕對領域展開嘅一剎那隨即被瞬間斬破...直斬入肉...

魂導兵被斬到一轉身...

『嗚...』我就俾魂導兵嗰三支光之翼Fing返落地...

魂導兵亦俾綽姿斬到直飛落地...

當我同魂導兵都墜落地面之後...綽姿亦跳到落嚟我身邊...同逆行者一齊扶起我...

我哋三個都望住魂導兵...望住佢慢慢咁企返起身...

鎖體位嘅紅光傷口深到差唔多到胸口...噴出大量紅色粒子...

可惜嘅係...魂導兵嘅紅光傷口正慢慢癒合...

今晚出完

三句預告

[size=4]好可惜...傷口雖然深...但仲差少少先致命...

而更可惜嘅係...吸收緊靈魂嘅魂導兵癒合速度驚人...

一轉眼...魂導兵嘅紅光傷口...由上胸開始癒合...癒合到去肩膀...
每一Part都有唔同形態 唔同層次 咁都悶
得3個方法。。。。

截斷佢補給/破壞佢身體上的補給基因同埋

引佢去另一戰場。。。
三個方法都唔易喎
妹妹仔早
高才鳩早
各位早晨
星期六一邊休息 一邊構思故仔
J開嗰個AV女優轉生成我個妹/家姐/表姐/女
女好吖 我都想寫父女
咁變態㗎你

父女先有品味吖
獸父揚
今次完全係勞工組手法問題!!

係不問情由強出頭!!

員工點解俾人炒?冇問!!

佢朋友去到舖頭聲大大。。。冇人去追究

事後仲出Post話自己冇態度惡劣,有CCTV拍到哂。。

最關鍵果段錄音,都係之後用言語博人講一句。。。仲要唧牙膏咁攞嚟做大絶。。。

一句講哂,以後咩行業都好,有員工話唔做即刻準備一份REFERENCE俾佢,有老闆話炒你即刻問佢攞解僱信,白紙黑字均均真真!!

今時今日,再收收埋埋想好來好去唔踢爆,分分鐘令自己受害。。。
囡囡色誘爸爸
好多時都係自己”認為係咁咁咁“就出事
根本就係要講清講楚
打工又好 做生意都係 一定要白紙黑字
唔係到最後蝕底一定係自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞