《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
金令早
高才鳩早
夜行巴早
各位早晨
又到咗星期日有文
星期日有文
點解我會錯得咁離譜㗎
又行雷喇!!

做左虧心事果D睇路呀!!
皇天擊殺
黑蚊蚊
我呢邊好啲 雨都冇滴
又改咗名
啲名比人注冊晒
試左好多個組合先成功
好大乳呀
收工先黎落雨等拖文
上個禮拜已經見佢改咗
“條野堅短”應該冇人用 你可以試試
呢邊仲未落 不過成天黑晒
聽日一定會好天嘅
閻王:咪撚閂門住
排好隊吖

上回講到飛揚同綽姿都認為,老解好快會用上最強裝備同SPIRIT大戰!
或者啦~
話說仁慈點解會做逆行者呢?
仁慈話逆行者佢哋係冇所謂嘅~任得仁慈去或留~
但當仁慈接觸到EVE之後...總係有種親切感...就好似身體所缺少嘅一部份...所以就做咗逆行者~
咁仁慈打算點去避開SPIRIT呢?話晒而家屯門裡面,應該聚集咗勁多SPIRIT嘅行者!
仁慈話呢啲就唔使擔心咁多~去到自然會知點解㗎喇~
又係咁...講定先唔得嘅...
架Benz唔多肯行咁~踩油都唔多去~
而一路上都好靜...好似暴風雨前夕...
仁慈駛到嚟小欖...西貢獻命嘅路障就停低。
西貢獻命光頭佬就梗係唔見晒啦~尋日俾SPIRIT屠殺晒啦~
突然...有幾個身影由草叢同斜坡走出...走到佢哋架車旁邊...
喺剎那之間...飛揚同綽姿立即提高警覺...
一共...二三...四...六八個...總共八個...八個著住黑色長袍...笠起頂帽...一面陰暗嘅身影...包圍住佢哋...
係咩人?喺佢哋身上...感覺唔到...感覺唔到氣息...就只有...生命...
係冇...精神化?
呢種衣著...究竟係SPIRIT...定係逆行者?
是敵是友...飛揚已經分唔到...
飛揚同綽姿Keep住戒備狀態...之但係仁慈好似若無其事...好似一早...預咗...
而其中一個黑色身影走到嚟仁慈旁邊...
仁慈撳低車窗...
個黑色身影就揭開頂帽...拉低衫領...探一探頭...
飛揚就可以好清楚咁望到...呢個黑色身影...係一個...光頭佬?
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 24-三合成立] PART 29

望清楚...呢個著住黑色長袍嘅光頭佬...左頸...後方...

雖然我呢個角度睇得唔清楚...但隱約...隱約都見到...頸後有...有紋身...

而個紋身...唔使睇清楚都可以肯定...肯定係“西貢”...

係西貢獻命嘅紋身...佢點會係西貢獻命?

點會...點會咁...

西貢獻命唔係俾我哋...俾SPIRIT...殺光?
只見黑色長袍光頭佬靠近仁慈:「就剛才第一批所見...直至最後見到嗰批共有九十六批人...目測每批大約有六十人...最多嗰批大約有一百人...保守估計有七百人入咗去...當中至少有三百人係先行者級數...」

至少有三百人...係先行者級數...

咁即係話...佢所講保守估計入咗去嗰七百人...係指SPIRIT...

七百人...雖然唔係千軍萬馬...之但係...七百個SPIRIT嘅行者...當中仲有三百人係先行者級數...唔好話要抵抗駐港解放軍...由香港鏟到上北京都仲得...

話就係咁講...唔好唔記得解放軍已經有SPIRIT嘅物質同技術...

打起上嚟...應該都幾激烈...
「咁樣...」仁慈諗一諗,「你哋冇俾佢哋發現吖嘛?」

黑色長袍光頭佬立即回答:「當然冇。」

雖然係著上黑色長袍...但佢哋冇精神化...身上感覺唔到氣息...係普通嘅西貢獻命?

定係會好似...短白髮男?

會同仁慈匯報...即係同逆行者有關...會唔會都係逆行者?

定係好似天門啲守衛咁...只係普通人?
係咩人都好...我都係唔可以放下戒心...

因為係西貢獻命...我早就對西貢獻命有偏見...

「嗯...」仁慈點點頭,「一切都同個死老鬼所講嘅一樣...亳無偏差...咁好啦...照計劃...你哋繼續留守喺度...以匿藏方式繼續觀察...有咩特殊情況都只係留意好喇...唔需要有任何行動...直至到...我哋再有安排...而且唔使幾耐~」

黑色長袍光頭佬點一點頭:「了解。」

然後八個黑色身影立即閃返埋去草叢...斜坡...就好似消失得無影無蹤咁...

佢哋...真係聽從仁慈嘅吩咐...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞