《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
「個死老鬼真係講得啱...」仁慈點點頭後...俾一俾油...

“吼!吼~”黑色嘅Benz就喺公路上飛馳...

沿住象山路一直全速前進...路面上都好似...再唔見有其他車輛...

越係接近荃灣工廠區...越係唔對路...

唔單止我哋呢邊線...就連對面線都唔見有車...

係因為頭先我哋同魂導兵喺公路上大戰嘅關係?
唔知...都唔理得咁多...

冇錯...而我哋行駛緊嘅方向...正正就係去緊荃灣...

咁講法...我哋係去緊...返緊入屯門?

我有冇估錯?

其實早喺見到有兩架黑色Chevrolet追緊過嚟之時...我就奇怪緊我哋駛緊去邊...

而當啱啱頭先仁慈話帶我哋去EVE度...我就更加覺得奇怪...

點解唔係行返上粉嶺公路入元朗...

咁講法...EVE唔係收喺元朗...亦唔係收喺天水圍...唔係收喺...逆行者嘅勢力範圍?
“吼!吼~”當我哋架車駛到嚟荃灣...唔單止我哋呢邊嘅來回線...就連下面...都唔見有車經過...

就連搵架貨車望望都冇...

點會...唔通係解放軍加強對荃灣工廠區嘅封鎖?

又唔似...

我提高視力...睇清楚...盡量睇清楚荃灣街上嘅情況...

荃灣嘅街道上...冇車又冇人...又冇解放軍嘅軍車...又冇士兵...

做乜好似...好似完全...撤離?
點會咁...明明尋日...因為我哋對神秘工廠做嘅好事...解放軍佈重兵喺呢度...

今日就撤離晒?又會咁快...

我一路細心觀察...

“吼~吼...”當差唔多駛過荃灣之時...仁慈開始減速...

而我...我就留意到...深井嘅方向...好似有...有煙飄到上空中?

睇清楚...再提升視力...望上前...望遠啲...望去深井方向...

真係...真係有一團團黑煙飄上空中!

今晚出完

三句預告

“吼...吼...”仁慈以緩慢車速...慢慢駛向深井...

越駛越近...越近就越清楚可以見到...一團團厚厚嘅黑煙...飄到上空中...

深井嗰邊...發生咗咩事?
好準時咁出咗
今日18:59:55 早咗小小
我憑感覺覆咋
你嘅感覺好準啦
好敏感
掂一掂到
差3mm就頂到
3mm?
感覺好準
明明就係未入晒都頂到
你唔會唔明嘅
好有感覺
妹妹仔早
金令早
各位早晨
打文打到鳩痛
早,你打到fafa聲緊係痛啦
龍龍早
我係扯住旗咁打 又練鳩肌
扯咩旗呀,肌肉硬化呀嘛
係扯旗 Keep住充晒紅咁扯足兩三個鐘
鳩都老抽喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞