《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
妹妹仔早
各位早晨
無啦啦落狗屎
都係獸父
爸爸半推半就
搵番pw
好耐好耐好耐冇見喇
咁都俾你搵得返password
妹妹仔早
各位早晨
話咁快又831
收工等拖文
默哀後校對

上回講到飛揚、綽姿同逆者聯手對付魂導兵都冇乜勝算!
因為魂導兵吸住靈魂咁打!
公平咩?
要對魂導兵做成大過吸收嘅傷害唔易喎!
仲要好似越吸越勁咁!
不過飛揚都唔弱!仲好似越嚟越強!
三人使出渾身解數!向魂導兵猛烈進攻!
又一輪你攻我守!我斬你擋!飛揚見唔係辦法!決定再使出換血一招!
“嗡!吱!!!”三支光之翼就直插入飛揚右邊膊頭...
入晒...三支光之翼完全入晒....仲要穿埋出嚟...
就喺魂導兵趁機想向飛揚施以致命爪擊之時...綽姿睇準時機...全力喺魂導兵側身使出空中袈裟斬...
“嗡!吱!!!”紅光刀刃向魂導兵鎖骨位一斬...絕對領域展開嘅一剎那隨即被瞬間斬破...直斬入肉...
魂導兵被斬到一轉身...
『嗚...』飛揚就俾魂導兵嗰三支光之翼Fing返落地...
魂導兵亦俾綽姿斬到直飛落地...
當飛揚同魂導兵都墜落地面之後...綽姿亦跳到落嚟飛揚身邊...同逆行者一齊扶起飛揚...
佢哋三個都望住魂導兵...望住佢慢慢咁企返起身...
鎖骨位嘅紅光傷口深到差唔多到胸口...噴出大量紅色粒子...
可惜嘅係...魂導兵嘅紅光傷口正慢慢癒合...
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

好可惜...傷口雖然深...但仲差少少先致命...

而更可惜嘅係...吸收緊靈魂嘅魂導兵癒合速度驚人...

一轉眼...魂導兵嘅紅光傷口...由上胸開始癒合...癒合到去肩膀...

合返埋...連黑色皮甲都合返埋...裂甲之下嘅裂紋無縫連接...閃亮住紅光...

有癒合能力嘅魂導兵...點打吖?

魂導兵受幾多傷都好...只要唔係致命...就可以癒合...

同樣受傷嘅我就...
我望一望...逆行者扶住我嘅右邊膊頭...三個被光之翼刺穿...飄出紅色粒子嘅紅光窿窿...正慢慢咁...合返埋...

慢慢咁...慢慢咁...合返埋...合返埋...變返肉色嘅皮膚...再冇紅色粒子飄出...

雖然話身上件緊身衣同行者長袍冇復原到...之但係...我嘅身體...傷口真係癒合...

冇咗痛嘅感覺...

唔止膊頭...肚...背脊...全身上上下下多處紅光傷口都開始癒合...慢慢咁癒合...

點會咁...我嘅身體...唔使進入深層睡眠...都可以癒合...好似魂導兵咁...

除咗冇晒痛嘅感覺...仲靈活返...好似真係冇受過傷咁...
點解...點解突然會...

唔好理喇...而家冇時間理點解...總之對我方有利...就要繼續進攻...

我立即以忍步衝向魂導兵...

好快...比起頭先...甚至我嘅預計...更快跑到嚟魂導兵面前...

我好自然咁以居合拔刀一閃...斬向魂導兵...

“嗡!吱!!!”魂導兵及時將身上嘅紅色粒子聚集到腰間...展開厚厚嘅絕對領域...擋住我把紅光刀刃...
好快...出刀之快...快到我意識都跟唔上...

雖然魂導兵及時以厚厚絕對領域擋住我嘅攻擊...但都被我嘅紅光刀刃震開...退後幾步...

唔止快...力量仲好似...大咗好多...

逆行者亦趁住魂導兵仲未站穩陣腳...就左右手各拎住綠光刀刃...以忍步衝向魂導兵...

“嗡嗡!吱!嗡!”當逆行者衝到去魂導兵面前...逆行者左上斬一刀...右下斬一刀...再轉身斬兩刀...

魂導兵立即以紅光手刀一擋...一避...再用腳擋兩刀...
綽姿亦以忍步跑到去魂導兵身邊...向住魂導兵下半身使出居合拔刀一閃...

“嗡!吱!”魂導兵以紅光手刀擋住綽姿嘅居合拔刀一閃後...立即將逆行者同綽姿同時震開...

就喺逆行者同綽姿都後退兩步...我就已經再以忍步跑到去魂導兵面前拔刀一閃...

“嗡!”魂導兵勉強避開之後...我再斬...

“吱!”我嘅攻擊速度之快...魂導兵只可以勉強用紅光利爪格開...

我就一手捉住魂導兵後腦把秀髮...再向住佢胸口一刺...

“吱!!!”成把紅光刀刃就刺穿絕對領域...刺入魂導兵胸口...由背後穿出...
「嗚呀...」魂導兵口吐紅色粒子...同時左腳向我個肚一伸...

我被魂導兵伸到後退兩步...

逆行者同綽姿就一左一右咁夾擊魂導兵...

魂導兵胸口上嘅紅光傷口噴出大量紅色粒子...同時招架逆行者同綽姿嘅連環攻勢...

綽姿左斬一刀...逆行者右斬兩刀...綽姿再迴身半月斬一刀...逆行者再迴旋斬兩刀...

紅綠光刀影閃過不停...圍住魂導兵嚟轉...
我就趁住魂導兵以紅光利爪擋住逆行者嘅雙刀斬...同時用腳擋住綽姿嘅迴身半月斬之時...從後向魂導兵再使出居合拔刀一閃...

“嗡!吱!!!”魂導兵勉強以背後十二支光之翼擋住...

但只係擋住一瞬間...十二支光之翼嘅能量同時被我嘅紅光刀刃截斷...

魂導兵背脊上嘅絕對領域及時展開...但能量唔足以抵擋我手上嘅紅光刀刃...瞬間被斬破...

紅光刀影喺魂導兵背脊一劃...劃出深深嘅紅光傷口...

魂導兵俾我斬到轉咗幾個圈...同時向住我哋三個亂揮三爪...
“嗡嗡嗡!吱!”我哋三個都同時揮動手中嘅精神刀...將三道紅光爪氣化解後...

魂導兵退後兩步...想同我哋三個拉返開個距離...

我並冇打算俾魂導兵有喘息嘅機會...立即以忍步衝向魂導兵...

就喺魂導兵想擺出防禦姿勢之時...我立即以居合拔刀抽刀一斬...

“嗡!吱!”魂導兵將身上嘅紅色粒子聚集到腰間...以厚厚嘅絕對領域一擋...擋我抽刀一斬嘅同時...亦被我抽到去半空中...

逆行者同時已經飛到上半空中...向住魂導兵身上連環揮動雙刀...

兩把綠光刀影喺魂導兵身上閃過不停...然後逆行者再雙刀一砍...將魂導兵砍落地面...
魂導兵由空中直墜落地...

可惜嘅係頭先逆行者喺空中嘅一連串攻擊...都係處於氣息最弱嘅水平...大部份嘅攻擊都被魂導兵嘅絕對領域擋住...

魂導兵好似冇乜事咁...左右搖一搖...企返起身...

與此同時...綽姿已經衝到去魂導兵面前...向住魂導兵額頭...閃亮住紅光嘅逆之五角星一刀插埋去...

魂導兵勉強將身上嘅紅色粒子聚集到額頭前...以厚厚嘅絕對領域一擋...擋住綽姿嘅突刺...

咁都仲...仲擋得住?

今晚出完

三句預告

[size=4][Day 24-三合成立] PART 22

紅光刀尖與厚厚嘅絕對領域擦出刺眼強光...飄出大量紅色粒子...

唔得...睇個勢插唔入...紅光刀尖穿唔過厚厚嘅絕對領域...
總結
廢腸無拿拿識吸靈魂
繼續打緊
魂導兵就嚟收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞