《香港傭兵》(51)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我同綽姿就步步進迫...再交換位置...

“嗡嗡!吱!嗡!”我向住魂導兵A轉身斬一刀...再接交叉斬斬向魂導兵B...

“吱!嗡嗡!嗡!吱!”魂導兵B避開我嘅抽刀...再向啱啱半月斬完魂導兵A嘅綽姿爪兩爪...

紅光刀影就喺隧道裡面閃過不停...我同綽姿都向住兩個魂導兵迫埋去...

魂導兵A被綽姿迫到跳上隧道牆身...綽姿立即跟上...喺牆身上追住魂導兵A嚟斬...

我就迫到魂導兵B一邊以紅光利爪招架...一邊後退...
“嗡嗡!吱!嗡!”當魂導兵B以紅光利爪擋咗我兩刀之後...我立即極短時間居合拔刀儲力...一閃...

“嗡!吱!!!”魂導兵B雙爪一擋...就成個向後飛上空中...

就喺魂導兵B仲喺空中之時...我立即一跳...向住魂導兵B身上揮幾刀...

魂導兵B一邊向後飛...一邊以紅光雙爪格擋...再向我施展凌空迴旋踢...

當我擋住魂導兵B嘅凌空迴旋踢之時...我再用力橫斬...魂導兵B成個就向後一飛...跌喺巨型運油車車頂上...

我立即追上...跳到落巨型運油車車頂...向住魂導兵B揮兩刀...
“嗡嗡!吱吱!”巨型運油車車頂俾我嘅紅光刀尖劃咗兩刀...

魂導兵B一個後空翻...同時向我踢出兩道紅光刀氣...

我立即揮動手中嘅精神刀...當我以紅光刀刃化解兩道紅光刀氣之時...綽姿同魂導兵A就由隧道天花打到去另一道牆身...

而我望到喺魂導兵B背後...兩架黑色Chevrolet再追撞咗我哋架黑色Benz兩下...

黑色Benz失失地控...仁慈勉強扭返正再加速...

再係咁落去唔係辦法...一定要快啲解決...
綽姿橫刀一斬...魂導兵A單爪一擋...成個人就飛埋去巨型運油車車身...

綽姿再一個飛踢踢向魂導兵A...魂導兵A一爬...爬到上嚟車頂...

魂導兵A一上到嚟車頂嘅同時...魂導兵B同魂導兵A就一前一後...向我轉身一踢...

“嗡嗡!吱!!!”我立即一個轉身...反手持刀...用紅光刀刃擋住兩個魂導兵嘅轉身踢腳...

與此同時...綽姿由巨型運油車車身一跳...跳過去隧道牆身...再立即由隧道牆身一跳...跳上嚟車頂...向住兩魂導兵各揮一刀...

“嗡!嗡!吱!”兩個魂導兵以紅光利爪一擋...再各自彈後兩步...
我同綽姿就背對背咁...向住一前一後...夾住我哋嘅兩個魂導兵擺出防禦姿勢...

巨型運油車繼續向前衝...而魂導兵攻勢亦冇停落嚟...

兩個身上仲帶住少量火光嘅魂導兵...就一前一後向住我同綽姿衝埋嚟...

兩個魂導兵睇嚟相當有默契...喺極短促嘅一瞬之間...行動一致...已經衝到埋嚟我同綽姿面前...同時向我哋展開攻擊...

我同綽姿都唔弱...背對背咁抵擋住魂導兵嘅攻擊...

不過淨係抵擋係唔夠...一定要反攻...一定要消滅佢哋...喺出隧道之前...
“嗡!吱!嗡嗡!嗡!吱!”就喺我擋完魂導兵A二連爪...正要凌空迴旋踢落我頭上之時...

我立即轉身儲力...向魂導兵A使出迴身半月斬...

“嗡!吱!!!”喺紅光刀刃與紅光腳刀互撞之時...魂導兵A被擊飛...

魂導兵A立即後空翻倒轉踩住隧道天花...

與此同時...我立即順勢轉身...

就喺綽姿一刀砍落魂導兵B嘅叉交爪...喺紅光刀刃與紅光雙爪互撞嘅一瞬間...綽姿用力一壓...同時一跳...一個前空翻轉體一百八十度跳上隧道天花...倒轉喺天花上以忍步極速跑向前...
而喺天花上嘅魂導兵A立即用力一跳...向住我身處嘅方向衝落嚟...

而喺身後嘅魂導兵B亦立即亮住紅光雙爪...衝向我背脊...

我立即轉身以紅光刀刃一擋...

“嗡!吱!”當紅光刀刃格住紅光雙爪嘅一瞬間...我立即轉身...引導住隻紅光爪一轉...

我再順勢一腳踢落魂導兵B個肚...

魂導兵B就成個人飛向魂導兵A...
魂導兵A及時接住魂導兵B...兩個就喺巨型運油車車頂碌咗兩個圈...

我就趁住佢兩個仲未企返起身之時...立即向住天花一跳...轉體一百八十度倒轉喺天花上以忍步向前極速跑兩步...再凌空轉身...以居合拔刀儲力...

就喺兩架黑色Chevrolet追住架黑色Benz...快要追到出去隧道口之時...

處於凌空嘅我就向住巨型運油車大刀一揮...

“嗡!!!”紅光刀氣就由紅光刀刃揮出...向住巨型運油車直飛埋去...

當紅光刀氣打橫劃過巨型運油車之時...

“轟隆!!!”巨型運油車隨即發生大爆炸...
黑色Benz衝出隧道...兩架黑色Chevrolet緊追其後...

巨型火球同爆風迎面而來...

綽姿亦跑出隧道...跳返落路面...

仲喺半空之中嘅我就被爆風一推...

『嗚...』我就隨住爆炸所產生嘅巨大火球衝出城門隧道...

今晚出完

三句預告

巨大嘅火球將我轟出城門隧道外...

我撻落地上...碌咗幾個圈之後...單膝半跪咁跪喺公路上...望住火光熊熊...濃煙滿佈嘅城門隧道...

火海一片嘅城門隧道湧出一團又一團濃煙...已經睇唔到裡面...
會唔會勁到爆炸都死唔去
妹妹仔早
咁就要睇返魂導兵嘅構造
照之前同魂導兵Boss大戰所得嘅資料 魂導兵睇內嘅精神能量應該係有限
而魂導兵Boss之所以可以無限癒合 主要因為佢可以吸收四周嘅精神能量
而家呢啲魂導兵唔識吸收 就只能單靠體內嘅精神能量癒合
問題係要維持攻擊同防禦都要靠精神能量(就同SPIRIT行者一樣原理)
而飛揚嘅攻擊明顯令魂導兵吃不消
所以照計魂導兵頂唔住爆炸(而且隧道好大機會都塌下)
係唔係有文有路呢
各位早晨
睇到逆統戰個廣告 香港應該會禁止入口
訂咗
希望會玩到
會唔會俾海關扣㗎
出街玩立即有狗出嚟告你顛覆國家政權
唔知有冇舖頭敢俾人喺出面開檯玩呢
好似好過係咁劈🤣
但又可能爆唔正或者塌少少

今日大雨中運送。。由頭濕到落腳
魂導兵與飛揚同綽姿交戰期間 已經消耗大量精神能量
所以就算唔死 應該都復原唔到
有根有據㗎
正吖呢隻 可以變形變色
幾錢吖
千七有找
好撚正吖
準備等佢出報喪女妖啦
附近仲撞埋車,真痴線
落大雨好易有交通意外
個個都拓海上身咁 但其實係杜汶澤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞