美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
no,thanks
roman sucks ass

我覺得logan,kendall,shiv先係主角
其他都係配角
終於講返呢套
想話上個禮拜先睇埋E6
印第安親戚
淨係睇Baby Yoda都值得花時間睇
不過星戰只係個世界觀大嘅爆谷片
真係好難同其他dramas比較
係幾正
可惜果陣遲起步
一早睇左好多meme
唔知下季有無人用lightsaber
要真係netflix出品定其他台都得先?
因為unbelievable係最平均 收尾最穩陣
mrs america題材問題唔係個個啱睇
watchmen bbq
unorthodox收得急左啲

如果加埋normal people vs unbelievable又點睇
我就覺得係np win
ryan murphy班底 x sarah paulson
飛越瘋人院護士前傳
其實都無所謂 因為真係好悶!!
Netflix有得down 方便係公司偷睇
其他台都得 放假睇 可能追得慢啲
little fire無睇唔知...
Watchmen 睇係爽,但個尾...
剩返3套,好睇又學到野

難揀....
應該都係unbelievable
其實你不如揀下有咩岩心水
再問下意見

我都唔知你睇過咩/想睇咩

例子:
叛經離道OK?Yes
修女戰士OK?o.....kay
locke & key OK??fuck no
ryan murphy
搵helge老母 from dark做就岩
唔知係咪睇左cursed先跟住睇warrior nun 嚴格黎講雖然唔算同一類型但warrior nun係幾好睇
Locke & key我就無睇
其實我想睇atypical呢類 比較日常生活化 順便學下英文咁
由於netflix個search功能太閪
搵唔到D咩劇

modern family
community
new girl
kim's convenience
trailer park boys
derek
the politican
love
daybreak

last but not least:好想做一次
新聞話會轉做virtual頒獎,但好多嘢都未確定到
尤其是話real time喺LA做的話,英國時間會係3am
NP中間一轉導演之後個tone唔同咗個感覺好突兀
同埋後半段個timeline明明係直線發展緊,但睇緊嗰陣會覺得好亂
我成日喺度諗其實係咪跳咗幾年,點解好似成熟咗好多咁
但睇睇吓先發覺原來仲未畢業
所以我揀unbelievable
室內搭船仔睇野呢啲有d不安想像下夜晚熄哂燈果陣
細個去日本去過一個好大 恐龍館咁既物體
又係搭架船仔喺入面睇一大堆唔同種類恐龍
嚇到仆街 全程趴低 好撚有陰影

op咁舊
心血少唔玩太激果啲

drama: succession
comedy: schitt's creek
limited series: watchmen
drama女主: olivia colman
女配: hbc
男主: logan roy
男配: gus
comedy女主: catherine o'hara (其他睇得少唔識估)
limited series女主: regina king
女配: toni collette
男主: mark ruffalo
男配 唔知
好彩冇爭仔
不過4集太短啦
估唔到你咁憎睇佢
咁遲先睇
Mr robot S4上神檯都冇Emmy
你個phobia都幾奇怪....
你果堆nosleep睇晒未

drama: succession
comedy: schitt's creek
limited series: watchmen
drama女主: olivia colman
女配: hbc
男主: logan roy
男配: gus
comedy女主: catherine o'hara (其他睇得少唔識估)
limited series女主: regina king
女配: toni collette
男主: mark ruffalo
男配 唔知

logan roy sympathizer spotted
what happened to team kendall

你有睇schitt's creek?
vote of no confidence陷害我ken哥
記仇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞