美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
姐係佢留低d蘇州屎比人地
跟住接手條友決定解決單case
玩柒左最尾搵佢返黎拍返集玩mindfuck鋪s3
計埋s1,佢自己果d都唔算好好
好似因為原本佢唔想reveal laura killer係邊個
但電視台想
結果S2開頭冇耐就拍左係邊個殺
之後佢可能冇乜癮就走左一排 fianle先返黎

但幾十年後拍S3應該比好大自由度佢
所以好多random痴線野
S3啲event有時好無厘頭
但砌返埋成個故仔又真係郁緊冇睇過咁怪既劇
S3E8
睇完覺得international assassin完全冇佢咁癲
佢寫野有天份
好似想寫小說
幾鐘意呢啲quick cutfleabag成日用
望鏡頭又係有fleabag energy

又未至於IKTMIT咁連環悲劇
但呢套(雖然都幾連環不幸)感覺再貼地啲
身邊冇大人幫到手 仲要靠佢去探訪 去帶老母入院
有咩事就係聯絡佢
好憎學校班老師成日以為佢放飛機

poppy單野睇到我戥佢好hurt
kiss果下原本我以為係ff
條poppy正臭西黎
睇返原來S1-2係ABC出
再睇下近年呢個台出既劇....
咁又唔同講法喎
咁計又真係高質既

可能收費台多d錢比佢玩
搞掂左fwwm
唔怪得donna要recast,搞d咁既野...

I'mma start s3
其實記唔記得有套legion...
前排見有片做分析
睇左個ending
最搞笑,講果條友,講講下原來佢都唔知套野想點
究竟有無癲佬知咩事...
我都係 嚇親
一路睇果part好怕佢阿媽有咩事beth唔知點面對
仲有果兩個miss其實都應該ok
如果比佢地知真相 就肯定唔會成日串佢
賣甩左d豬隊友先有前途
成日整d ff位嚇鳩人

所以話,
先係boss moment

or we get to see' 500 days of summer'
poppy got a phat ass tho
I forgive her
一睇就知個老豆係chicken shit
得個講字,無咩好怕
都話同frank一樣
只能享受debbie's soapsock treatment
真係郁手,比人打到無得還手
‘Lovecraft Country’ Review: A Nightmare on Main Street
https://www.rollingstone.com/tv/tv-reviews/lovecraft-country-hbo-review-1038614/

.
.
Lovecraft Country lands in a specific time and place for both, but in a way that feels universal as much as it feels scary. It’s one of the best shows HBO has made in a long, long time.

神劇 is coming
finally some good fucking food
個PE miss好鬼好戲
呢套劇最強配角
我自己鍾意呢套多過IKTMIT
可能relate到個故事多d
最慘係仲有個仆街老豆
幫唔到手不突止
仲要成日搞破壞
阿媽好番少少又迫癲番人

臭西Poppy輸左都要拿番紮沙
話其實做deputy仲好
又係專家reviews
derry girls 肥修女
冇睇過Derry Girls
PE miss好有喜感
現實都好多poppy呢種女仔 直 但啲行為會令啲攣誤會
Beth話自己唔係但又比poppy吸引到

但poppy係仆街既
showtimeS3好似拍左都好耐下鏡頭後同lynch講過數
中途仲疑似傾唔掂數 爭啲拍唔成
其實david lynch呢啲級數 應該比哂啲錢佢玩算啦TP個招牌咁出名

donna真人幕後好大牌好麻煩當年同cooper現實拍拖
原本cooper同aurdrey有感情線
但佢唔抵得audrey紅過佢 之後出口術搞到劇情改左
audrey劇情膠化 配左另一條仔

可能因為咁套戲都飛撚左佢 recast另一個
咁屈希望快啲完劇荒
記得
但S2睇睇下就停左冇睇
吊頸閃過果下:

beth咁快recover到真係好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞