美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
live果陣有班人睇dougie睇到唔耐煩
集集都期待想佢快d醒覺變返cooper
但其實佢條線幾鬼搞笑 賭場兩兄弟加埋佢好正
同埋candie果3條女又係好鐘意睇佢地呢班人
naomi watts又係好笑S3超多人客串

EP8係講緊邪惡起源
https://www.reddit.com/r/twinpeaks/comments/6jiaxs/s3e8_postepisode_discussion_part_8/djefzne/

red room果棵樹係S1S2個跳舞侏儒(the arm)
果條友同幕後不和 所以S3將佢個角色變左棵樹就算鳩數
the arm其實係S1定S2出過場個獨臂佬隻手

唔明但睇睇下 加埋其他人解釋又好似make sense返咁
瞓一兩個鐘就痕醒
好撚燥底
我終於明點解有D鬼佬嬲到要燒屋
至少一年
睇短劇最慘就係睇少少就要等好耐先有得再睇
本身有兩三季先睇就好d
candie好似女版dougie
又係唔知做乜鳩

依家聽佢咁講,又好似幾合理
有諗過,其實會唔會每集睇左分析先
睇果陣就舒服好多

有時有D位,好似有D頭緒
但又講唔出係咩事

姐係好似twin peaks d 後代
個個都好似鳩鳩地咁
唔通有咩curse
果陣有個theory話candie係laura轉世
因為一開頭laura彈走左 啲人估佢好似cooper咁變dougie
佢就入左candie度
我仲信左8成

candie睇落就會覺得佢好趣緻鳩鳩下好cute
佢係我S3最鐘意既角色之一出親場就好搶
ep10佢笑到我仆街

我當時睇完一集先會返去追post (一定會追reddit每集既post)
覺得幾好 冇乜問題
不過依家重睇又會係另一番風味
其實都算係冇絕對答案個個解讀唔同
佢地生啲仔女都係冇出息
shelly ..audrey

ep8個核爆打開左個gate
連接左班lodge spirits同tp個世界
laura係white lodge/giant派落黎制衡bob/班evil spirits
英劇真係又短又少
出得又慢
睇左你上面個post都feel到好慘
諗住自己買粉定點
如果搞唔掂就滅蟲公司搞搞好喎
月尾先再開拍唔敢期待住
驚到時又停
唔想再有假希望
冇可能改完期都fail咁柒
一定播到
依家睇到cherry pie + 30m check
諗住睇晒再一次過睇返分析
當追故唔係講笑,saved低篇超長既文....
有條youtube片又講成粒幾鐘,兩倍速聽都搞唔掂
唔知邊到睇話,當佢係一套18粒鐘既戲
你睇mulholland dr,都係兩粒鐘,分5定6 part
睇完每集想講咩,仲要睇埋成套野想講咩

我都有D奇怪,點解果集最尾係giant出黎
其實有無諗過,成個故事,應該今季獨立睇
定係計埋S1-2,佢話今季唔當係S3
仲有,每集最後D歌...會唔會又有咩意思
我覺得係有
好似無咩電視台又無咩演員
你睇英劇黎黎去去都係果班人
我就係睇入面果個話做過滅蟲公司,
跟佢買左支野,周圍噴左兩次,
呢兩晚都無咬過
第一晚手腳有搽白花油
第2晚無, 但都係冷氣開到好勁
坐係到都要著褸,
但好似未完事,琴晚見到電掣位又有一隻狗閪
拆開黎睇又無野喎,好似搵唔到個巢
呢D仆街...你未中過真係唔知有幾恐怖
真係有陰影,瞓落張床開始久唔久望下腳果D位
疑似有痕又要開電筒睇,真係比佢搞到人都癲
最仆街係,追PO D人話之後佢地係有可能再黎過....
只要有門口入同有食物,佢地就有可能出現,屋企幾整淨都無用...
一定要殺死晒班仆街
係咪呢度好正呢幕

之前佢地叫candie出去嗌人入黎,望住cam見到candie喺出面係咁吹水
之後話what the fuck果幕笑到我個肥佬啲喜劇timing好撚正

我始終覺得每睇完一集就追返果集既reddit就最方便
又唔會劇透左之後啲野 但又可以明左啱啱睇完果集
如果一口氣睇哂劇先返去追post 反而睇劇途中仲迷茫
同埋個finale太爆 睇完成套劇可能會集中左睇finale解讀

lynch自己都好似有話呢套係18粒鐘既戲
佢係當戲咁拍
giant果度其實好似係white lodge 同black lodge相反
一定係計埋既,連住落不過style就同S1S2好唔同
最尾啲歌又真係冇諗過 第一次見套劇每集咁樣收尾
印象中好似有集ending credits係有條友掃地掃到完場
淨係知BBC拆開幾個台咁 1 2 3 4 5同channel 4
不過都係覺得英劇拍小品/喜劇有時有高質野
但純drama/大製作都係美劇果邊精彩啲
就係呢到
肥佬同拍擋係咁講發夢,拍擋頂唔撚順
又真係幾WTF,之前candie係到拍烏蠅(Brba style)
真係拍撚到佢 塊面依家又無事

就咁追我又覺得無乜野,反正佢d scene都係慢慢黎
入晒腦好易記返,好似bobby一家人係RR傾計
出面有人開槍.... nadine睇片話要剷走D屎
audrey同老公... 全部都記得,係唔完全明佢想代達D咩
抽象派
white lodge我有睇wiki
好似話有D歌,歌詞係對應返果集某個位
純音樂果D我就無辦法諗啦
大製作,epic->美劇
小人物小故事->英劇
咩都無買過,毒撚邊有野買
話黎就黎,係咁岩係床尾見到隻野
google搵圖先知咩事
第一次見到佢真係起晒雞皮
蚊同佢比真係碎料,咬完查少少白花油已經無事
呢班仆街,痕幾倍,最痴線係D口水有麻醉成份
等你痕果陣,佢地已經走左佬
成間房反轉晒都無巢.....究竟咩事
D空櫃都睇晒,係得D蜘蛛仔+網,我無噴佢地,聽講係天敵,幫下手都好

無買果D野,佢話,只係用果種藥噴就得,話D人自己搞唔掂
搵滅蟲公司,佢地上門都係噴呢隻,最多蒸一蒸
我上網買左支熱風槍,過幾日到左我又要周圍吹下
幾百度熱力屌落去屌死晒班仆街

重點係,出街小心d唔好亂坐,會痴上身,同埋去旅行...
見到youtube好多係酒店,hostel中招帶返屋企
有個痴線到咬到塊面都有幾忽
係咪呢個禮拜先係真冰河期緊
完左in my skin好似大家都潛潛地得我同m巴chat room
等緊禮拜一

lovecraft
the boys
the third day
we are who we are
fargo
ryan murphy果套觀望
9月都算正常返

原來amc 10月頭有套新劇 類似bm
集集都唔同故仔 shiv有份拍
係咪呢個禮拜先係真冰河期緊
完左in my skin好似大家都潛潛地得我同m巴chat room
等緊禮拜一

lovecraft
the boys

the third day
we are who we are
fargo
ryan murphy果套觀望
9月都算正常返

原來amc 10月頭有套新劇 類似bm
集集都唔同故仔 shiv有份拍

其他觀望
肥XX又唔介紹D netflix猛料
等緊星期五appltv ted lasso
拍傷佢之後喊到仆街仲沮喪到天黑

一提返起全部都好wtf
仲有好多其他 但後段入正題佢返twin peaks之後仲精彩
會睇到感動左
audrey係S3全部人入面差唔多最慘等你睇完再講
依家又睇返evil cooper出現
終於有套睇得順眼既劇with twins情節
sorry orphan black
no longer loyal
都冇嘢睇呢排!又冇乜news咁
冇野睇到連台劇都開嚟睇,有fd話想見你好睇
終於睇完in my skin
好想有s2
可以慢慢追返po啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞