美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好難講 癲起上黎
果下火遮眼 老母好危險同埋beth同佢硬碰
我成日都覺得beth將會比佢打
學你地話齋 見到beth啲劇情都有代入感
短短5集 竟然咁快都即刻覺得投入咗
老豆如果唔喺度會好好多
佢呀嫲都太縱自己個仔 成日隻眼開隻眼閉

做deputy仲要成日見到佢篤眼篤鼻
遲早實比佢害
好多好評all aboard the hype train
係佢黎?!
beth肯定係sheshe不過佢廢事認
成日跟住poppy個肥妹仔應該都係咁比佢收左做兵
估唔到咁多review都吹奏得咁勁
仲以為會一般
即刻期待咗
唔知佢係廢事認定自己都摸索緊
因為我覺得佢都係敢做敢認既人 唔會係都話唔係
但我睇都認定佢係
s2黎緊唔知同個護士有無野睇下探老母順便探埋護士
係唔可以比學校扔佢屎個個同學知 不過真小人好過 poppy 呢啲
佢老母都唔錯啊 癲得黎真係幾惹人憐愛 都幾好戲
睇預告覺得幾正
in my skin睇到第3集
呢集PE miss好好笑
見到你哋好多討論...驚劇透都係睇晒先上水
老豆咁廢某程度都係阿嫲太縱佢啦
Ep4擺明帶個老母唔知去左邊啦
搵左成日都搵唔到
仲要話唔使報警
Beth應該本身覺得自己唔係
但係俾Poppy啟發左佢變攣
Poppy: Hey babe
我以為我已經係睇得最慢果個
好壓抑要慢慢睇
第2集以為阿媽真係死咗 嗰陣仲心諗死咗咪好囉唔洗擔驚受怕
睇埋第3集見到beth咁愛阿媽心情又好複雜
屌 有畫面
< 用得好好
早兩日仲睇左9仰大名既 blue is the warmest colour
睇完諗番起你地講啲場面佢地唔想拍?都好難怪,尺度都幾大
maybe you should
睇返d資料,twin peaks係對現代美劇有好大影響
依家係好難睇得出,唔知你有無睇過希治閣d戲
我覺得一般....例如psycho(1960)
好似話浴室果場戲嚇到D女人唔敢沖涼
依家睇覺得無咩料到,果條癲佬應該好深入人心
又係對依家好大影響

原來有呢d八卦野,我係好似聽過...
其實係audrey同cooper拍拖(真人)
跟住唔知咩原因,要cooper同第2條女有感情線(劇)
同埋話lynch係唔鍾意annie blackburn...
我心諗,你條老淫蟲, 都唔知係咪
但係呢個donna本身又唔似係咩好出名既人
shelly同audrey依家仲有拍野,佢都唔知去左邊
真係興奮左下
fleabag's long lost sister
如果佢係暴力傾向,細個一早郁左佢
"癲起上黎"呢個情況唔可能十幾年黎都無
都無理由等佢依家有戰鬥力先黎料
係老母傻下傻下先比佢恰到
睇到第四集
好似睇緊人間悲劇咁

其實每日咁樣為阿媽提心吊膽
分身不暇 仲要事後諗藉口呃d friend佢去左邊
真係好難撐

Worse still 仲要俾Poppy飛
未快樂過已失戀
屌其實Poppy諗定自己直定攣先好出擊啦
等人沉哂船就黎拋棄人
睇到我
又未至於IKTMIT咁連環悲劇
但呢套(雖然都幾連環不幸)感覺再貼地啲
身邊冇大人幫到手 仲要靠佢去探訪 去帶老母入院
有咩事就係聯絡佢
好憎學校班老師成日以為佢放飛機

poppy單野睇到我戥佢好hurt
kiss果下原本我以為係ff
條poppy正臭西黎
我自己鍾意呢套多過IKTMIT
可能relate到個故事多d
最慘係仲有個仆街老豆
幫唔到手不突止
仲要成日搞破壞
阿媽好番少少又迫癲番人

臭西Poppy輸左都要拿番紮沙
話其實做deputy仲好
學你地話齋 見到beth啲劇情都有代入感
短短5集 竟然咁快都即刻覺得投入咗

老豆如果唔喺度會好好多
佢呀嫲都太縱自己個仔 成日隻眼開隻眼閉

做deputy仲要成日見到佢篤眼篤鼻
遲早實比佢害

are we all miserable pricks?
等你地食左先
我大把野睇
唔係
想話個角色定位似姐
個樣都差好遠喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞