美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
9月等睇呢套
真係月經到.........
etc永遠唔會有人post話: the americans觀後感
因為唔係Netflix

仲以為你講咩
我都有好多野係死之前想完成
包括見證中共
好期待
極速睇完teenage bounty hunters
N記近期teenage girl劇我會排:
warrior nun>>>>tbh>>>>>>>>>>get even

見幾多外國網民話tbh幾好笑
但我覺得有啲文化差異啲gag我get到但好多都唔係會笑出聲
主角twins姊妹讀基督教私校,屋企係上流社會支持共和黨(一見共和黨就諗起Jodie
佢哋陰差陽錯跟咗一個黑人阿叔做bounty hunter
家姐同個做泊車仔嘅黑人拍拖 阿妹同男朋友分手後發現自己原來鍾意個女仔同學
所以套劇主題圍繞住信仰,種族,家庭,愛情,青少年發掘自我,性
整體係輕鬆喜劇黎
不過我唔會推介 因為劇情同演出都好普通又唔算特別好笑
除非鍾意睇sheshe
Sheshe劇情由第7集先正式開始
死對頭變情侶 最尾要面對Come out結果分手 呢段係幾好睇,如果有下季,佢哋應該會再係返一齊
清咗MBF 2

唔太鍾意睇啲咁婆媽劇情
不過有好演員靚景靚衫同拍得好
不過睇完有一個問題

仲有癲婆仔監躉仔生果仔變哂路人

不過好開心有用Sleep 做配樂
S3都未睇
果個年代,果D地方
除左我諗都無咩好做
特別係佢用女性角度去講故事
著重多D呢D野都唔奇
你問我,我真係無咩好批評

我果陣都覺得幾搞笑,竟然變左路人
如果要講,就係lila結左婚,咁佢溝唔到人
自然無左戲份,其實主要都係focus兩個角色姐
有時都幾佩服你
睇完套劇寫咁多野講解
如果用呢份心寫d好劇

我幾樣姐,唔貪心

one can only hope
咁其實同級既the wire都係幾乎0討論
呢D就更加...
前幾日講過啦
我有mark到,順便mark埋一大堆戲添
我睇呢D都無咩點笑,打發下時間,陪下食飯都ok
最鍾意都係satire,dark
fleabag係1個好好既例子,但通常我將佢歸類drama
唔會同其他comedy比較
可能係,我無乜記憶,係記得個結局係痴線+心寒
類似the mist,都見過有人屌the mist靠個結局補救
成套戲唔得,但我印象中佢前面氣氛都唔錯
果期仲睇左套,有個女人係個郵輪到loop
以前集集諗屎橋害呢個害果個
我都想講佢個樣,唔知點解我覺得
雖然佢成頭白髮,但個樣仲好似好嫩咁
其他人就真係老, Hawk...
they are ancient!
cooper用左美源髮彩

Brba果個真係....d人走去掟pizza
等到9月先放3集
好彩唔係等佢一套
lovecraft country已出
same

ever watched?
一個禮拜一集咪幾好

lovecraft day禮拜一終於復活
正式宣佈冰河期開始解封
silver fox
hawk都仲ok 唔算老得好誇張
(反而bcs mike真係越黎越老)
同埋見到log lady好心酸拍完就過左身
cooper仲有腹肌

住brba間屋實煩到仆街
住twin peaks果間就自己都驚驚地
郵輪果套又係好多年前已經聽過
但都係未睇
好難出到一套fleabag級
fleabag真係會睇到笑出聲
peep show暫時都幾好笑
我都係鐘意呢type
succession又係會睇到大笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞