美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
S2 finale 真係Tom唯一highpoint
Altered Carbon 呢?

同埋美版The Killing
男女主喺Hanna做敵人
Killing就係拍擋
屋企人鬧交係好多難聽野都up得出
成日講完都好後悔不過好多時大家都自動波隔一晚就冇乜事

嘩講起打劫
好記得有次中學雞放學 幾個女仔fd 5點幾一齊走
天都未黑 但學校出面係一條大直路 好少人
行到一半有兩三個男仔企喺度眼望望
跟住突然撲埋我地其中一條女度 搶左佢部電話 跟手9秒9跑走
之後條女仲好勇追佢 一路大叫搶野 最尾梗係追唔返
中途仲有人幫手追
我同另一個fd目擊住完全呆撚左日天化日竟然有人搶野
搶部濕鳩電話
童年陰影真係記成世....

依家可能都係..
諗起之前果條黑警虐兒
話咩:就係你呢D人搞亂社會
終極痴撚線
D藍絲緊係衝出黎話:我地以前細個XXXX
記一世
細個唔一定打
有時間接攻擊仲陰毒 ..當場整爛你最鐘意嘅其中一隻公仔
好少打,但係聽果d難聽說話真係會好介懷
特別係果d,係背後講,以為你聽唔到
但其實聽到晒
唔知你有無試過比人打劫....
我試過,搶左銀包電話,
硬物打到頭破血流....
但呢單野無咩陰影
係有時同人嘈交(咩人都好)
都會記一陣,心理上,係嚴重好多
屋企人鬧交係好多難聽野都up得出
成日講完都好後悔不過好多時大家都自動波隔一晚就冇乜事

嘩講起打劫
好記得有次中學雞放學 幾個女仔fd 5點幾一齊走
天都未黑 但學校出面係一條大直路 好少人
行到一半有兩三個男仔企喺度眼望望
跟住突然撲埋我地其中一條女度 搶左佢部電話 跟手9秒9跑走
之後條女仲好勇追佢 一路大叫搶野 最尾梗係追唔返
中途仲有人幫手追
我同另一個fd目擊住完全呆撚左天化日竟然有人搶野
搶部濕鳩電話
咁撚仆街既
打劫仲要打人
你係咪有反抗傷唔傷
同roman一齊去果班有個呀叔嚇到panic attack發作
一個人跳中途已經暈左
wwdits 唔識分
succession係satire,dark,我都係傾向睇呢種
姐係,唔係話要好正能量,講大道理
反而係鍾意睇d低俗,最好係主角做d仆街狗閪野
無底線無下限,自我陶醉別人受罪
英式comedy好多都係呢種
係youtube睇左d adam片段
又真係幾好笑
佢又係做呢d脾氣古怪既癲佬
kylo
係掛
但你睇返s1
佢發現me too 文件果時,係想開記者會
結果比人shut down,到S2最後
咪又係要開
以前多,依家都無咩好嘈
最多政治,但係,我話唔想聽,唔會迫我聽,其實都唔會主動講呢d
公司有d撚屌成日講d弱智藍絲理論,心諗你仔女係屋企要聽你講呢d都幾慘

日光日白搶野
估唔到香港都有呢d,最多咪襯人多偷野
不過有721,831,都無咩係無可能
唔係想歧視..但,有d人呢,人衰真係有樣睇
眼超超真係無好野
要重溫了
但HDD無位,要清清d劇
有個位好深刻,s1 kendall害死左個侍應
logan帶佢去探果家人.....
kendall呢個錯,我都有少少接受唔到
潛水都想試下
仲有睇過果套戲:發夢王大冒險 - 去冰島
但記得後尾啲特技唔差
成個idea劇中劇其實幾得意 sarah paulson個角色勁好笑
我最鐘意可能係S6

S1好似叫最正常
S3個theme我都鐘意 不過都係睇睇下唔知做咩
得S1同S6我係睇哂
其他冇了
Altered Carbon好似伏廢事提
The Killing好似唔錯 但後期聽講話爛左?

咁我可能要搵啲英劇comedy睇下
鍾意wwdits可以試吓睇Wellington Paranormal
因為係電影版嘅spinoff嚟,不過再粗糙同on9啲
wwdits電視版對比起嚟好polished
遲啲會睇Altered carbon
AC冇追雖然畫面好似幾好J
Killing淨係以前明珠睇過幾集
netflix未unsub可以睇
inbetweeners & peep show
s1都算...合格啦
後尾話,原來violet一早死左
仲有antichrist....
just fking great
so she got
the mom from precious

the dad from shameless

what a couple
The Boys Season 2 - Official Trailer | Amazon Prime Video
https://www.youtube.com/watch?v=MN8fFM1ZdWo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞