美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
竟然冇人講家姐贏左Bafta女主
https://twitter.com/BAFTA/status/1289271372493942784
Fargo Season 4 Teaser | 'Big Fish'
https://www.youtube.com/watch?v=LE-6ZXTyh1U

繼續coming soon
係啊,睇返資料係講2014 單野
我只係睇左pilot
主要係講下兩邊人既日常生活
入面都有unorthodox 果種保守教派
又講下以色列情報工作
最尾就係講果單野(幾個以仔捉左個巴仔)
-----------------------------------------------------------
以巴衝突....可能係世上最難搞問題之一.....
好多野要考慮,同埋以我個人political ideology黎講
呢個問題係好矛盾.....
蒲頭
原來你想睇日常
仲諗住如果未睇過叫你睇下american crime story oj果季 / alias grace
anne with an e好似都ok
& derry girls
unbelievable都好好睇
不過硬係覺得normal people有feel啲
就咁睇劇照已經成浸ahs味一掛佢個名即刻冇信心保證
ryan murphy自從去netflix有邊套紅得起

佢又真係幾似
咁真係冇癮
頒獎果下應該仲可能係預先知自己會拎之後扮驚喜講反應
yes,純講feel係np好d
不過自己比分會盡量考慮所有野
質素相近就睇邊個好feel d
例子:brba vs the wire
brba好d
諗起S2 lana banana
依家到佢迫害人
我又唔知點解冇留意timeframe呢個問題
後半啲劇情覺得仲精彩左
意大利果集 之後ep9 ep10 marianne & connell各自centric episode超好睇
臨尾一齊埋尾又埋得靚

unbelievable相對就各樣野係好穩陣平均
不過個人覺得np個感覺搶鏡啲
唔怕講埋 好細個果陣仲驚多一樣野
行過啲冷氣槽 (叫風槽位)會驚
因為睇得異形多 佢地成日喺果啲位衝出黎

未睇
係到疑神疑鬼
呢D比細路仔玩
我都係跟學校去...果D課外活動
不如去OP
雖然都好耐無去
室內搭船仔睇野呢啲有d不安想像下夜晚熄哂燈果陣
細個去日本去過一個好大 恐龍館咁既物體
又係搭架船仔喺入面睇一大堆唔同種類恐龍
嚇到仆街 全程趴低 好撚有陰影

op咁舊
心血少唔玩太激果啲
你個phobia都幾奇怪....
你果堆nosleep睇晒未
唔怕講埋 好細個果陣仲驚多一樣野
行過啲冷氣槽 (定叫風槽位?)會驚
因為睇得異形多 佢地成日喺果啲位衝出黎

未睇
打和啦兩父子
覺得可能會比老屎忽

冇睇好似幾hit下 似似地大熱
呢集憎到佢仆街
最尾都算有啲安慰
老婆應該會一齊返先
好cute呀佢地啲相

我已經睇左borrasca,諗緊睇返劇
定係繼續nosleep
呢個故,真係holy shit,omg!!
雖然劇情上唔算係咩新野or咩超級mindfuck...
但寫得堅好,great storytelling,鋪排,細節,伏筆
真係唔怪得mike flanagan搵佢幫手寫劇本
10/10 must read!
我最多都係少少畏高
無野隔住果種
屋企窗口望落去/纜車ok
露台/摩天輪
你個list都係偏心老屎忽

其實主要係唔鍾意d大隻講,平時吹到天花龍鳳
做野果陣靠唔住
你睇s2 炒果班"buzzfeed"撚,kendall話唔炒
但落到場,真係做到野,whereas.....
返工特別多呢D吹水怪,成日要我執手尾
感受好深
最鍾意邊個scene
我係,印第安cousin
話dom係hypocrite
中到應一應
跟住就心理醫生,同ex-wife
the outsider 係一季就講完一個故事定又係要等下一季?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞