美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好慘個poppy做乜撚野 食屎啦
beth真係幾樂天
次次應該崩潰但又好似天跌落黎當被冚

不過老實講 除非佢地屋企果區同學校/佢班fd隔好遠
如果唔係 佢老母以前住屋企走落街班街坊應該個個都知佢老母有病
無理由學校冇人知

beth呢兩個fd都唔差其實我覺得可以同佢地講都唔怕

我都想好似佢咁,做人唔好咁執著
遇到D閪野,轉個頭無左件事
可以9up
其實係講唔講都無分別,講左個情況唔會有改變
無意思
好似話大肚
見到你就岩
想話twin peaks 睇到
仲要頂多3集and a movie

accurate?
Said it before and I'll say it again
She's a CUNT

原來個導演拍過幾集TEOTFW 唔怪得個tone有少少似

X2想好似佢咁打不死
不過現實如果好似佢收埋得咁勁 個人應該爆左好耐
如果有S2 咁發展落去我頂唔順佢再更加慘
講左起碼我覺得兩個fd應該會體諒下佢
分擔聽下佢訴苦都好過冇 ...
不過beth驚比人笑比人歧視

unorthodox同in my skin兩套都好想有S2好吊癮
哦 原來講大肚
睇完S2就捱完喇(雖然唔知你睇S3會係咩感想)

張圖邊度搵? 冇見過好似fake fake地
淨係見過S1S2果張
Ep4定3 我以為佢老豆要車死佢媽
雖然親生 但自己啊媽咁既情況佢都無怨咁照顧
呢種人再惡劣環境生活都捱得過⋯

Beth有咩都慣左自己一個撐 雖然兩個朋友係真心 講左出黎比佢地知都唔會點 但佢應該慣左唔講 自己收埋
睇到第四集
好似睇緊人間悲劇咁

其實每日咁樣為阿媽提心吊膽
分身不暇 仲要事後諗藉口呃d friend佢去左邊
真係好難撐

Worse still 仲要俾Poppy飛
未快樂過已失戀
屌其實Poppy諗定自己直定攣先好出擊啦
等人沉哂船就黎拋棄人
睇到我
我地好似BT多
其實我都明
有d人真係唔慣同朋友分享家事
寧願自己死頂諗辦法
家醜不出外傳咁
自己都有啲似beth咁 有時會講大話令自己睇落幸福啲所以我明佢 都係想保護自己 好sad
就算可能唔係美化左
都唔想俾人知原來自己屋企係咁
咁都比你發現到
FF場景諗起fleabag同另一套英劇

證明佢有前途如果係我一定唔選
又多D野上身

佢:
me:
學marianne讀U著草
千奇唔好返屋企
就咁google,本身係想睇返s2
想睇下可唔可以直接跳finale
係唔可以既
E1-E9 好睇, 跳到17就,對單case無咩興趣

可能廿幾年後,佢拍劇有進步到呢....
https://www.reddit.com/r/twinpeaks/comments/73nrrz/all_dumb_question_is_all_of_season_2_canon/
Seeing as season 3 was both aesthetically perfect, and near incomprehensible

season 2 finale
The Undoing: Official Teaser | HBO
October 25
https://www.youtube.com/watch?v=pA-kLY4Wog4
Your Honor (2020) Official Teaser | Bryan Cranston SHOWTIME Series
https://www.youtube.com/watch?v=roYUu94NjVE
9月4有戲睇

i'm thinking of ending things | a film by Charlie Kaufman | Official Trailer | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=cDTg62vsV4U

From Academy Award winner Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) and based on Iain Reid’s acclaimed novel.

Despite second thoughts about their relationship, a young woman (Jessie Buckley) takes a road trip with her new boyfriend (Jesse Plemons) to his family farm. Trapped at the farm during a snowstorm with Jake’s mother (Toni Collette) and father (David Thewlis), the young woman begins to question the nature of everything she knew or understood about her boyfriend, herself, and the world.
S3怪雞得黎其實係解得通好勁
睇完每集重點係追返reddit每集個post
咁好似流流地
S3可能係全綠,某幾集係超級綠

睇返wiki S2得ep1,2,7同最尾果集係david lynch拍
但S3係每集都係佢拍 ...同埋劇本都係有佢份+另一個tp主力
S3正好多
連續18集international assassin
leftovers 都未解得通,又黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞