美劇集中討論區(43) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
netflix揀戲睇次次都揀勁耐都揀唔到
早兩日想搵野睇
結果都係開返啲已經睇過既戲
fan cast成真
the wire可能舊
the americans係brba後同brba一樣level既劇
學上面話齋 淨係識睇netflix
so ...
agger
點解嘥心機喺啲鳩劇身上
我其實有啲覺得S2好睇過S1仲有少少感動過S1
雖然S1已經好好睇
不過S2唯一係急咗啲
酒吧仔真係估唔到 S1 finale仲係黑幕準備發圍咁
結果冇影
唔知S3會唔會出返黎
S3有幾集幾好睇但成季感覺上好似過渡冇乜太大戲肉
可能要等diana出
不過睇果陣仲係會有啲掛住舊cast
但新出場charles anne都好睇
同埋有集講philip老母 好好睇
生果仔今季好搶下喎型到
就咁睇trailer都已經幾痴線
淨係睇netflix班人睇少幾多劇
我以為S2會講Lila做富婆上位+酒吧仔反撀
點知係同Nino Lenu三角戀折墮日記

生果仔去到尾先做MVP
都同意E6-8完勝S1
Lenu真係越大越靚
其實肥仔好慘
講安樂死輕鬆啲嘅有龍母套me before you
哈哈, 睇黎我都膠膠地, 除左以上三套, 近期我仲睇埋Trinkets 同 never have i ever 排我會咁排 :
1) Trinkets ... 見佢S2就黎上, 應該唔差掛, 睇落果然幾好睇, 三條感情線發展幾好, 呢套野真係滄海遺珠
2) Teenage bounty Hunter ... 呢套一日睇晒, OITNB監制, 應該有S2, 第一集捉April爸爸原來係伏線, 兩姐妹係咪同一老豆無交代 ...
3) never have i ever ... 覺得Paxton好老, 想女主角同ben一齊
4) get even ... BBC劇, 平均主角顏值低, 除左Les o個個好小小, 故仔都唔係特別出色
5) warrior nun ... Ava除左大波, 外景超靚, 故事去到7/8集都未入題, 而且係唯一一套仲未有sheshe 住

今個星期五上Lucifer, 終於唔駛睇Teenage劇
Netflix近半年訂嚟係用嚟browse
今年出嘅應該淨係睇咗Dark同BJ
寫寫下我都嚇親
見你哋話等我報告嘛
好劇要好多時間消化
又冇咁好文采可以準確講到有幾好睇
辛苦哂
見tbh原來metascore都有72
開始多好野睇 sis唔洗再係咁劣食
peep show 好正

如果鍾意睇英國comedy series,要睇埋Black Books同Spaced,後者係Edgar Wright成名前作品,有齊佢、Simon Pegg、Nick Frost,拍劇嗰陣已經好有個人風格
黎緊有套Dianna戲由Kristen stewart做
我覺得Kristen仲似Dianna
見到有人話the crown嘅cast director發生咩事
點解一套劇cast三次同一班角色都可以cast得咁好
我都係已經sub左好耐 大半年
又係次次開黎browse 9碌一陣就熄左
唯有當尋寶心態 睇下有冇遺珠 最近開左peep show

可以睇埋unorthodox好睇呀
大家話等我報告嘛
正劇個個都有睇有得一齊討論
呢套冇sheshe我會一早棄咗
你同肥騰追啲劇差唔多一樣
never have i ever我見好似幾高分下
原來呢套野係講安樂死
仲以為係絕症果啲橋段
佢都算上左位一陣
我係支持lila同酒吧仔成日覺得酒吧仔會錫佢多過士多仔

3個一齊渡假果part真係睇到眼冤
lenu如果唔糾結nino 其實佢本身啲男朋友都幾好 依家果個
除左癲婆仔廢啲之外
生果仔果part同最尾lenu同lila都睇到好感動
肥仔係講緊士多仔?
Elite Season 4定妝照,四個新加入
係喎unorthodox都係今年呢套都幾好
唔睇都唔知美國會有咁嘅Jewish neighbourhood
不過N記迷你劇鍾意unbelievable多啲
仲多過我
trinkets竟然幾好睇 睇預告覺得麻麻哋
應該係短髮女主角唔啱我口味所以skip咗
可以add返入list
never have I ever冇sheshe完全冇興趣
get even個les好靚呀 但好似我之前咁講佢條感情線太少鋪排
其餘3條女顏值低到我不能接受 仲要全部都多人溝
劇情已經唔合理,加埋呢樣更加奇怪
warrior nun我當有sheshe啦 ava同Beatrice啲對望眼神勁明顯
主創都confirm咗Bea係les而且對ava有好感
呢套好多教堂景的確係好靚
劇情發展同啲角色都寫得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞