[高質文]實戰籃球鞋,你問我答 #3 - 連登鞋評師

1001 回覆
8 Like 18 Dislike
D rose 11 出面好多貨,lightstike 啲垃圾就係咁返
今年香港買到嘅Adidas實戰鞋得don issue 2好啲,但聽聞issue3都會用light strike
d球場都封曬,得物無所用…
買件運動衫可能會好
起碼出街都得
好想整返對 pro model
鞋頭好夾腳
Kyrie 7 無抗扭
S2 緩震差,成日跳會傷膝頭

KD13會比較好,但闊腳人士會夾腳。
Agree..買左對,著左1次就放左係到
之前俾人吹到curry2好勁 依家睇返覺得對鞋點
lightstrike有咩問題?除咗bottom out得快之外都無乜問題(我着開dame 7, next level 2020)都無問題,最近仲入咗對pro boost low同harden vol 5,都係好responsive

抗扭
原價999同埋1299嘅波鞋著得1個月唔到性能就開始大福下跌有冇問題?唔講緩震衰減,只講你踩實左ls 之後鞋重心前後不平已經難適應。next level2020係ls 包boost, 咁樣可能好啲,dame7 真係哂氣。

最重要係Adidas唔係冇科技取代到佢,後衛用bounce, 鋒線用boost。
lightstrike對球星來講衰減基本不權成問題
家下D球星鞋出幾廿色,又咩叉叉紀念日又出過,
佢地著D鞋一對都唔會長,根本LS未衰減都已經著過對新,
adi千幾銀對鞋都好Q快落價,唔撚追早買adi鞋款
家下harden 4折到3舊水對都買倒,拎來粗著都無咩野
樓主有冇試過今年retro對Top Ten 2000?
好似話用返當年FYW (有埋個logo)
咁平咩
harden 4 adidas hk網 前幾日最平有色299有對買晒
家下淨D色$840兩對
邊度有得買?
網店有, 海運Lcx間adidas Original見過
Curry8出面門市有無得試
999蚊冇我碼
保護好,緩震就
見到開始有評測片
應該有掛
而家個籃球鞋市場就係好痴線

明明kobe4-5 係仲好著過新出果堆鞋 死都唔肯大貨出
賺死人$係要玩饑餓營銷
人都死左基本無新一代出
必然復刻又復刻
出大貨就變左無咁渴求
咁玩幾年就無人再追買架喇
吊住吊住食長糧
著過2,4,5,7不過唔覺得kobe好著
我覺得係貼腳十足 唔會好似新果d鞋著上去高一級好易拗柴咁 踩Zoom air 又起動快
利申235678910都有過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞