[高質文]實戰籃球鞋,你問我答 #3 - 連登鞋評師

1001 回覆
8 Like 18 Dislike
想問吓邊度仲可以買到 zoom rize 搵咗勁耐周圍都冇
175 68kg 打底 不斷跳 街場

本身著緊solider X (3條貼)
保護好好 反應起步都好好 但緩震好似真係麻麻

諗緊再等到有對可以又緩震又保護(中高筒)
Or solider 14/ jordan
zoom rize 2就見到
不過隻色粉白青,唔掂..
Kobe 4/5 protro 適合你
次選就Harden 3 / Gelhoop
唔介意緩震,保護性??
Boost拖鞋就可以唔焗腳。

認真答就AJ34 / 馭帥13Beng
對鞋硬到乜又bulky, 我買左對Question mid iverson 都無乜點著過

馭帥13䨻 / AJ35 / BYW X2 / KD12

KD13 / Soldier 14
唔適合你200磅體重
Lightstrike 緩震極限低和會衰減,Harden 2 Boost 底好好多
街舖無Lu..上網買啦,淘寶大把
馭帥13䨻 / BYW X2高筒
近期入左對soldier 10二手,遲d想入埋soldier 9代,點睇呢兩對曾經既傳奇
嚟緊想買Kawhi對新鞋,有冇巴打試過腳感

利申純粹對new balance有愛,上一對omn1s對於我呢啲少變向嘅真係唔錯,有幾次差啲拗柴都護到我
9 代個Zoom Air 感覺會出D, 緩震會好D。
9 代個抓地力比10代好,物料都比10代Premium。
10代我覺得比較差,抓地力/緩震/包裹都比較一般。
有無諗過係對Omn1s令你差D拗柴
Kawhi 比Onn1s 還要重,物料premium D, 其他性能相約。
睇測評話10同9差唔多,不過兩對都買哂,價錢都係各3舊,出面d新款鞋真係比唔上
另外soldier 11 12師兄點睇
omn1s個動態包裹真心正,但kawhi一定比唔到你,買多對omn1s好過
Kyrie 2點睇?
個frd買大左 話平平地讓俾我
唔知香港有無機賣tmac2最新對復刻?
好似話菲律賓已出左黑同白色

仲有rose 4又係一定要買
當年著過依對鞋無避震
又好撚焗,對鞋內籠好窄
起碼買大半個碼
早排咪賣過一次,又出咩?
不過可愛糖果色係幾靚既
係鋪頭見到果時都有d心動想買
雖然話有愛,但係$1299個價真係糾結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞