[高質文]實戰籃球鞋,你問我答 #3 - 連登鞋評師

1001 回覆
8 Like 18 Dislike
其實rose8係右腳窄 但著慣咗都冇乜嘢嘅 係腳趾尾起晒枕
層皮厚咗就冇嘢 係冇得揀嘅情況下都算唔錯
之前著對KD 打兩個鐘返到屋企 窄到腳板底正中間有條坑
維持到第二朝早先冇咗條坑
Rose9換咗底 同8比係咪差好多?
個底係哈登4個底 線到仆街
想問吓樓主
173 63kg
多剷籃
想要一對唔好太重 貼腳 啟動得快小小嘅鞋
Pg3好唔好?有冇其他推薦
室外: jumpman diamond, pro model
室內: AJ34
ref from 我自己collection而依家又買到
關唔關鞋墊事 話晒佢全身最貴果樣係鞋墊 想知一對鞋墊貴係邊
暫時未有係手,唔敢咁快下定論。
rose 9 個底真係好硬比8代。
有塵就係咁,得閒清潔下/抹下
哈登4成對溜冰鞋...
pg3好,其他有 Curry 7/don issue 1/kt5 low/kobe 4/5 protro
唔關鞋墊事,係本身重心高。
佢個鞋墊唔覺得有幾特別
我都睇唔出但佢上次唔記得抽出黎先送鞋 開晒mic追返條友
想請問樓主/其他師兄

我175 53kg左右 鏟籃同pull up多 經常跑快攻 另外膝頭唔太好 所以要緩震好先得 而家著緊對crazylight boost第一代 每次落地都震到傻 想搵對唔太重 反應快嘅鞋 有無好推薦
nba 球員會有特制訂造鞋墊比佢地,所以對鞋墊貴過對鞋
curry 7 / Gelhoop (室內) / AJ34 low ( 室內)
瘦撚著咩好。低綁 1500內 最好1000內
我Kyrie5 著us11 kd13使唔使買大一碼?
有冇巴打著過 gelburst 24?想知有冇偏碼
正常碼,偏緊
請教下各位師兄D.Rose新出果對關羽好唔好著
請教下各位師兄D.Rose新出果對關羽好唔好著
pg4 幾好打 著緊 同Kyrie 5
Kobe 4/5 protro.
AJ34(室內)
唔洗,除非闊腳
跟nike US碼買就合適,跟cm買會錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞