[高質文]實戰籃球鞋,你問我答 #3 - 連登鞋評師

1001 回覆
8 Like 18 Dislike
係, max air 越厚,重心越高,防側翻保護好難會好。最近出個對Zoom BB nxt 雖然係react 後掌,但都係衰重心高。
廉價板why not zer0.3
1. 緩震前掌Zoom 比3代硬,後掌緩震極限低,輕量人士先合適
2. 比3代鞋頭偏窄,闊腳人士注意
3. 物料比3代廉價
4. 防側翻保護和3代一樣無明顯Outrigger, 略有不足。
5. 鞋底比3代應該耐磨D
如果價錢差100-200,買3代絕對比佢好。
樓主點睇why not 3 se?我覺得仲會再衰冇埋條魔術貼
頭兩個post都有問過 又係我呀巴打

我右腳勁寬 左腳少少寬
之前買咗對whynot3 著Us9.5 剛好夠寬但鞋頭長得太多
加上好易咬柴 性能好差
後來買到對D rose 8 買咗Us9 左腳超舒服 性能都好滿意 但感覺耐磨比較一般 同埋右腳都依然係太窄
想問下入多對d rose9好唔好
ching邊度買舊鞋 睇review今年D鞋真係買唔落手
呢對係咁啱旋轉睇到個賣家清屋企放出嚟
全新 講價講到$4xx
後尾買完都驚驚地 俾個熟鞋嘅朋友睇過 佢話係真
想問下ching 小弟177 67kg
平時打室外多 主要剷下籃同守下波咁
有咩nike/Adi 鞋推介?
最近買左KT5 low, KT5, 361°x禪戈
黎緊又訂左all city8 v2同peak嘅閃現6
有冇人有興?有嘅我先再share下
係,其實前排why not 3已經好平,唔明做乜仲要出平價板
唔係平價版?聲稱係強化版
why not 0.3 都講左防側翻保護差,要接受先好買,買左又接受唔到,浪費金錢。

如果Rose8 都窄就得翻李寧音速系列幫到你。Rose9/10寬度都差唔多
nike : kyrie 6 / pg3
adi : don issue 1 / byw x2 / harden 3
第一個post你建議我嗰時已經買咗一段時間
Rose9寬度同8差唔多?
你又share 下啦,唔好得我一個人吹奏KT5 low 性價比高
我指係物料平價左,性能差左,但賣貴左
係,得李寧個D鞋會闊身D
今年係波鞋炒車年
AJ34se 唔錯,Kobe 5 protro 應該都不差,係買唔到
但個底好多都太硬
樓主好似冇著過under armour?
don issue 2賣街 樓主點睇?
著過curry series
條鞋帶好粗望落同Don issue 1 performance 應該差唔多,但應該前掌無1代咁闊,防側翻應該無1代咁勁,但應該都夠洗。
齋講performance,樓主都係 prefer 1代?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞