[方丈]HR萬事屋,面試搵工,法例疑難,你問我答

1001 回覆
24 Like 4 Dislike

countdown: 24 months
唔係MNC , 我而家做外資嘛
佢係跟左高層10+ 年的廢老, 好似食寄生蟲個啲清潔魚咁
真心看家底, 唔急搵工就算啦
同埋你學歷如何?
communication, project mgt, business mgt (NOT MBA), legal series etc
熟左都係俾人屌
仲要同公司唔同KA 又自己人嘈
better not la 一係就黑色
1. 唔係靜, 係好靜
2. 都少高, 你個陣做左幾耐?
廢top up
loafers 個啲都得既其實, operations 位
不能同意更多, 女人一定要有錢
幾時要走就走
安全感好低, 唔關人事, 係對人性信任唔到
得~ 幾時都得~
方丈胚胎我係大廳
唔該晒方丈
因為我諗緊轉呢行 本身做緊主要CS向既 會對啲貴客 有做少少membership management 方丈對呢個行業既前景點睇? 會唔會太窄? 晉升前景同人工大概點? 我見大部分opening都係商場,酒店同啲XX club
可能我自己本身讀/做緊既野都唔係mkt/sales 被邀請見工率都唔太高 有冇啲咩課程可以讀?
我宜家搵緊avg 2頭(計埋incentive, 唔計bonus, 計埋就2中 年資3年) 如果宜家叫14-15啲人會唔會覺得好怪 差成30%
如果之後想讀個master 你覺得MBA定IT好? 因為我見有啲more senior 既post要有IT background做埋analyst
香港關於呢個function既資料都好少 多謝方丈解答
笑左, 再笑埋右
怕自爆
應該咁講, 我地係principal , 佢係代理咁既關係
咁1 就如果冇強烈需要就算啦
得啊, 你想知啲咩?
單單問in 人技巧, 有啲闊~
聽日又見第二份
你形容哩d seafood做清道夫 會唔會抬舉咗佢
衰人真係周圍都係 仲要打不死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞