collect point真心伏

686 回覆
204 Like 2 Dislike
Greeting文化真心on9 不過好彩我返個間d人幾好
做咗一個月quit咗

好似大陸咁
D返耐左既PT會扮晒老屎忽咁 係咁點人做野
明明keep住有greeting 可能咁岩停左一兩分鐘
佢即刻話做咩唔greeting
又成日勁遲先出更表
可能半夜一兩點先出第二日更 要返早就仆街

屌佢老母 全中
我個陣俾話senior pt屌
第日即刻遲左 以為自己邊撚個?
佢老母真係俾狗屌
我知有pt俾條八婆鬧撚到喊

ap咪高5蚊一個鐘咁大巴
跑倉先on9,係咩色咩講咩色囉係要講數字,屌你老味返左一日工就要人跑倉一定記得咩冧巴係對應咩色啦屌,嗰倉又咁尻細貨又咁尻多一定9秒9搵到拆埋膠袋俾你啦

真心咩?第一日就跑?
三年前番global work
全鋪人關係好好喎
10蚊呀 55蚊
大家唔撚洗忍 香港地大把正常甚至舒服既工 洗撚受d老屎忽氣
原來我返個間鋪咁天堂 其他咁地獄
有fd返mm好似幾開心
大家唔撚洗忍 香港地大把正常甚至舒服既工 洗撚受d老屎忽氣

邊度有
其實佢最大問題係pt當ft咁用,將所有人當萬能
講真pt掂一範e.g.跑倉/sell客/企fit/keep floor已經夠啦
十隻手指有長短,45蚊仲要pt想人萬能真係好on9
請多啲人執齊腳番工每人專做一範仲好啦
咁多位巴絲應該機靚仔靚女先入到去做

岩啊,我個前manager 同我講會睇樣
個tb仲有無係到做緊

cp都幾多tb下,講緊邊個
個tb仲有無係到做緊

Axxson?

佢仲有啊
老女人
係呢間垃圾公司做到top team真係好人有限
係呢間公司做最緊要係擦鞋同r朋友
返左一個禮拜就resign左 每日放工都攰死個種攰係心理壓力 返第二日已經要你set target

以前試過有日個manager病左冇返定點
半日做得唔夠一萬

我做個間因為同場有其他cp旗下牌子 啲full time就會不斷喺walkie到報人地啲數 仲要懶正面咁激勵我地努力 又會話我地meet唔到target搞到佢俾阿姐鬧

銅鑼灣開係hysan點同尖沙咀沙田比
成日話d數輸人地 鋪位閪冇計架

沙田都難追100

沙田既gw易
個tb仲有無係到做緊

Axxson?

仲做緊

前幾日先俾佢鬧完黎
傾句計都屌餐檬

之前做pt個陣 半年幾都無乜比佢話過
跟住間舖轉左個on9西女人睇
係又屌唔係又屌
個陣個個都話好掛住Axxson

同事,我地相認啦
幾年前返過GW 一個月
階級觀念好撚勁
記得有個senior 叫我睇下啲同事有冇傾計
同我講:「你係FT嚟,你可以話啲PT㗎」
我心諗大家都同一崗位上啫,唔駛咁呀

不過sa姐同班top team 對我幾好
個tb仲有無係到做緊

Axxson?

仲做緊

前幾日先俾佢鬧完黎
傾句計都屌餐檬

係又屌唔係又屌

我都覺啊,以前覺得Axxson 同個super好煩
轉左第二個on9
個個都話比人煩好過比人西
好撚掛住 Axxson

真心Alixxx好正,以前個個都好憎佢,有對比下覺得佢係天使
我個frd話 尖咀新港個間勁好喎
佢之前番 我去r佢折 佢啲同事仲話借quota比我

正常啊,追數嘛

Axxson?

仲做緊

前幾日先俾佢鬧完黎
傾句計都屌餐檬

係又屌唔係又屌

我都覺啊,以前覺得Axxson 同個super好煩
轉左第二個on9
個個都話比人煩好過比人西
好撚掛住 Axxson

唔撚係掛 個死tb
有幾個ft幾好人架
yxn
我本身有日要番10半
跟住番到去心諗不如辭職
直接同個top team講辭職 頭也未回咁走左
佢個樣閪撚到
早排行過見到佢仲係到摺緊衫
不過有時都有一兩個好樣少少既ft

我朋友就係俾佢針

個人認為Axxson 好過 c字頭個個西女人

日資公司睇黎真係份份西工同事又西
零售業既話我覺得英國公司幾好做

例如有咩英國公司

m&s, topshop, cath kidston, accessorize, superdry etc.

superdry唔錯
cp真係閪工黎。不過都係靠關係,玩埋堆。
想當初係ty cp做,果時個manager 成日都針9我。屌你咩,第一日反想我做成點啊。見有d pt幾正,著下短褲短裙咁我先忍住唔resign。

其後,ty cp黎左個阿頭叫阿v,老老豆豆 呢個manager真心好人。佢見我做得麻麻,就的我入房傾下計,了解下你,又講下自己既野,想我做我好d。因為佢收到order話我係下一個要炒既人。

果刻我真心覺得跟岩人好重要,表現好左同d pt ft玩下 吹下d咸濕野,見有令女客爭住serve

有辣有唔辣啦。btw 有冇人知呢個manger去左邊係味冇做了
之前得閒無野做 報更報到好似ft咁 唔夠人幫手就頂下
Exam period唔得閒就索性cut哂你更 逼人resign 用完即棄

好心公司出錢比d top team去上去management 啦
68 仲西啊 伏撚到hihi

做緊
啲senior扮大佬真係好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞