collect point真心伏

686 回覆
204 Like 2 Dislike
講到間間賣杉都係伏咁
以前返過元朗半個月
計埋放假應該都係返得十二/三日到
已經返到聲都拆又沙埋
日日朝早就問你點解琴日條數咁差
有咩改善方法 仲指名叫你答
跟住日日捽你 點解賣唔到新貨
賣親都減價貨

屌喇星 香港咁熱九月咁快賣長袖
仲要係正價 係人都知你成日減價
邊有人會係咁熱買長袖仲要拎正價買

講到間間賣杉都係伏咁

日資果兩間囉 B同呢兩間比,人事上算正常
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
每10秒就嗌一次greening
一路摺衫一路sell客
得食飯時間先有機會飲水去廁所
仲諗住捱多幾個月地獄就過collect point
點知見到呢個post
btw,雖然日資幾西,不過訓練eq一流

u記都要sell客?

真係未見過 (U記使鬼sell咩 )

冇錯d大粒唔洗要你sell既
不過唔想10幾個鐘都做摺衫機器
雖然d款簡單唔洗點sell
不過做落發覺越簡單既野就越難sell
點樣將一樣超大眾既野講成為左個客度身訂做
對我黎講係一個樂趣
有時有客buy真係好有滿足感
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

u記都要sell客?

對我黎講係一個樂趣

如果係咁,你好似幾啱做CP
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

u記都要sell客?

對我黎講係一個樂趣

如果跑私佣就唔同講法
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

u記都要sell客?

對我黎講係一個樂趣

如果跑私佣就唔同講法

認真,如果鍾意銷售呢方面嘅工作,想儲經驗,去做金行或者鐘錶,再唔係就算係時裝,本地都有好多大嘅連銷店係計私佣。
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

u記都要sell客?

對我黎講係一個樂趣

如果跑私佣就唔同講法

認真,如果鍾意銷售呢方面嘅工作,想儲經驗,去做金行或者鐘錶,再唔係就算係時裝,本地都有好多大嘅連銷店係計私佣。

thx巴打
其實入u記都係諗住cv有野寫下
見出面都要經驗
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

咪做cp 要做去青衣 top team轉左人又靚女又好人

睇哂咁多位巴打留言
發覺人工低同多野做都其次
主要都係人事問題
一有呢d唔公平對待都自然會唔開心
唔開心就會諗多野做又人工低
自問有幸返u記都同部分ft岩咀型
又有d大粒照
唔係都頂唔到咁奈

但係有啲u記好似冇人greeting

睇企邊一區
企門口嚴d
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

咪做cp 要做去青衣 top team轉左人又靚女又好人

睇哂咁多位巴打留言
發覺人工低同多野做都其次
主要都係人事問題
一有呢d唔公平對待都自然會唔開心
唔開心就會諗多野做又人工低
自問有幸返u記都同部分ft岩咀型
又有d大粒照
唔係都頂唔到咁奈

但係有啲u記好似冇人greeting

睇企邊一區
企門口嚴d

我屋企附近嗰間門口條友都冇叫
啲客直行直過
下集
問起先知原來除左total鐘數,每日時數都有限制,同時又有兩條友中同一個伏

briefing果時啲7頭topteam又講到1999,之後咪嘈囉,點知話冇得搞,咪去勞工處告鳩佢
間公司仲好老定話唔會告得入

之後聽講光頭派埋個topteam上庭作證,之後又咪告得入,Pt血汗錢都呃

你都知唔少
以前返過元朗半個月
計埋放假應該都係返得十二/三日到
已經返到聲都拆又沙埋
日日朝早就問你點解琴日條數咁差
有咩改善方法 仲指名叫你答
跟住日日捽你 點解賣唔到新貨
賣親都減價貨

屌喇星 香港咁熱九月咁快賣長袖
仲要係正價 係人都知你成日減價
邊有人會係咁熱買長袖仲要拎正價買

你幾時返過?
G2000個啲仲on9 要寫你自己sell過邊件衫

真心咩,不過平時行過d g2000好似好靜咁,唔hea咩?

之前做過G2000一排,忙唔忙要睇分店同時間,但係入面內部好on9
又係啲senior喺到傾計,叫啲普通full time同part time跟客

神仔一個月嚟三次,啲senior就好撚緊張,因為唔記得夠幾多分,有獎金比班full time, 但part time係無錢分!但係神仔都會照check part time .... 咁做嚟把撚呀!做得好又無錢分,做得唔好又無錢分 ...
一低分又會搵人嚟講,痴撚線

邊間呀 睇下會唔會識你
幾個月前做過沙田GW 覺得人事關係幾好 某啲top team幾易相處 不過埋唔到堆嘅真係玩完

仲做緊

前幾日先俾佢鬧完黎
傾句計都屌餐檬

之前做pt個陣 半年幾都無乜比佢話過
跟住間舖轉左個on9西女人睇
係又屌唔係又屌
個陣個個都話好掛住Axxson

我都覺啊,以前覺得Axxson 同個super好煩
轉左第二個on9
個個都話比人煩好過比人西
好撚掛住 Axxson

唔撚係掛 個死tb
有幾個ft幾好人架
yxn
我本身有日要番10半
跟住番到去心諗不如辭職
直接同個top team講辭職 頭也未回咁走左
佢個樣閪撚到
早排行過見到佢仲係到摺緊衫
不過有時都有一兩個好樣少少既ft

我朋友就係俾佢針

個人認為Axxson 好過 c字頭個個西女人

C字頭個死肥婆閪撚到

其實c字頭係咪 xarol?

detail

我都認真想做,好鍾意呢個brand

Ft無咩閪人,最閪都可能點下你做野,不過極少數
Manager除左某一個,其他都好好,好nice好玩得
Pt一個月至少翻32個鐘,基本上你肯比更都盡編比你
小圈子咩brand都會有,但係呢到唔嚴重
如果想hea既,翻沙田或者元朗

新浦崗咪仲撚hea😂

以前mikiki永遠唔過target ,宜家成日比人叫唔好追生意啦,日日爆數,target 千幾可以一日做到4-5千
有冇人返緊沙田cp
有野想問
Tel: muiiiiii

我都想問

d top team Hea,d同事好人,唔會強逼你追數,d target 日日都唔到,去馬啦
我都有嘢爆

有間舖個pt,佢個top team話12月份返夠某個時數有allowance,大概本身45加到60咁上下,咁咪跟佢要求交突更有找,到出更時佢個top team話夠哂鐘數咪安心照返工,點知出糧見到少左幾千蚊

有冇人想知落去

anyway,做緊u狗,想轉工

我嗰間嗰陣請一大堆pt返嚟做opensale,之後揾籍口cut更或者炒人,總之借啲椅唔比你返夠時數

無咩點聽過會炒pt,因為呢啲地獄低賤工本身流失率已經大,頂多編得少更,等人無癮自己走。既然係咁,推呢個post落力啲,睇呢間野靠個文青衫光環靠到幾耐

開心仔,靠各位巴打啦
下集
問起先知原來除左total鐘數,每日時數都有限制,同時又有兩條友中同一個伏

briefing果時啲7頭topteam又講到1999,之後咪嘈囉,點知話冇得搞,咪去勞工處告鳩佢
間公司仲好老定話唔會告得入

之後聽講光頭派埋個topteam上庭作證,之後又咪告得入,Pt血汗錢都呃

因為勞工法例有規定,就算佢用part time名義請人,只要該員工連續返4星期,而每個星期工時都超過18小時,個僱主就要按返僱傭合約規定畀返待遇同福利個員工。我以前做過兩間,都有所謂爆鐘,pt返夠連續3星期,第4個星期就要返少過18個鐘。照咁睇CP班阿ger唔止西,仲直頭當勞工法例係死嘅,連間公司都背後縱容。因為被人告過,就用cut鐘解決,真係垃圾

之前有勞工處既人黎同我地pt講解過 唔知係咪因為返工時間個senior 黑曬面

之前做過G2000一排,忙唔忙要睇分店同時間,但係入面內部好on9
又係啲senior喺到傾計,叫啲普通full time同part time跟客

神仔一個月嚟三次,啲senior就好撚緊張,因為唔記得夠幾多分,有獎金比班full time, 但part time係無錢分!但係神仔都會照check part time .... 咁做嚟把撚呀!做得好又無錢分,做得唔好又無錢分 ...

不嬲pt都係低賤

做得連鎖店pt sales要記住自己去輔助ft,要求一樣但待遇唔同,如果接受唔到咁樣,其實應該做tem job同炒散,唔應該做連鎖店pt sales。
同埋都要睇間舖嘅文化,細舖本身人手少同無咁忙,比較得閒教新人野,同唔會賤視pt,因為人手已經少,而大舖人手多同忙,唔會得閒教新人野,同埋流失率高,畀心機教完可能轉頭就走都無謂教,同埋有啲舖鍾意畀pt負責counter野,ft出去跑數。

我岩岩入cp果陣係further sale忙到hihi,教我果個求其教下就放我落場,宜家個左差唔多一年,我連reserve 紙都未識寫,有幸調左過大鋪幾個月,先學多左野,先知細鋪有幾西

不嬲pt都係低賤

做得連鎖店pt sales要記住自己去輔助ft,要求一樣但待遇唔同,如果接受唔到咁樣,其實應該做tem job同炒散,唔應該做連鎖店pt sales。
同埋都要睇間舖嘅文化,細舖本身人手少同無咁忙,比較得閒教新人野,同唔會賤視pt,因為人手已經少,而大舖人手多同忙,唔會得閒教新人野,同埋流失率高,畀心機教完可能轉頭就走都無謂教,同埋有啲舖鍾意畀pt負責counter野,ft出去跑數。

我岩岩入cp果陣係further sale忙到hihi,教我果個求其教下就放我落場,宜家個左差唔多一年,我連reserve 紙都未識寫,有幸調左過大鋪幾個月,先學多左野,先知細鋪有幾西

依家做緊樓下間GW?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞