collect point真心伏

686 回覆
204 Like 2 Dislike

detail

我都認真想做,好鍾意呢個brand

Ft無咩閪人,最閪都可能點下你做野,不過極少數
Manager除左某一個,其他都好好,好nice好玩得
Pt一個月至少翻32個鐘,基本上你肯比更都盡編比你
小圈子咩brand都會有,但係呢到唔嚴重
如果想hea既,翻沙田或者元朗

新浦崗咪仲撚hea😂
有冇人返緊沙田cp
有野想問
Tel: muiiiiii

我都想問
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
每10秒就嗌一次greening
一路摺衫一路sell客
得食飯時間先有機會飲水去廁所
仲諗住捱多幾個月地獄就過collect point
點知見到呢個post
btw,雖然日資幾西,不過訓練eq一流

咪做cp 要做去青衣 top team轉左人又靚女又好人

睇哂咁多位巴打留言
發覺人工低同多野做都其次
主要都係人事問題
一有呢d唔公平對待都自然會唔開心
唔開心就會諗多野做又人工低
自問有幸返u記都同部分ft岩咀型
又有d大粒照
唔係都頂唔到咁奈

但係有啲u記好似冇人greeting
當年做world trade GW parttime
3個女top team(差啲唔記得有呢個term)都好好人
同事又唔閪
嗰陣都幾開心

不過要讀書 做咗三個月就走咗

歡迎相認

係咪Hana Jennifer 同唔記得邊個

Sugar
睇呢個post好開心

有同感 想屌kinki
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

咪做cp 要做去青衣 top team轉左人又靚女又好人

睇哂咁多位巴打留言
發覺人工低同多野做都其次
主要都係人事問題
一有呢d唔公平對待都自然會唔開心
唔開心就會諗多野做又人工低
自問有幸返u記都同部分ft岩咀型
又有d大粒照
唔係都頂唔到咁奈

但係有啲u記好似冇人greeting

U記無神秘人制度,而佢個啲CS standard靠senior傳畀初入職嘅ft同pt,所以成日mon住啲細嘅,而個個senior講嘅都可以唔同,有啲舖可能無篤得咁勁
我都有嘢爆

有間舖個pt,佢個top team話12月份返夠某個時數有allowance,大概本身45加到60咁上下,咁咪跟佢要求交突更有找,到出更時佢個top team話夠哂鐘數咪安心照返工,點知出糧見到少左幾千蚊

有冇人想知落去

anyway,做緊u狗,想轉工
我都有嘢爆

有間舖個pt,佢個top team話12月份返夠某個時數有allowance,大概本身45加到60咁上下,咁咪跟佢要求交突更有找,到出更時佢個top team話夠哂鐘數咪安心照返工,點知出糧見到少左幾千蚊

有冇人想知落去

我嗰間嗰陣請一大堆pt返嚟做opensale,之後揾籍口cut更或者炒人,總之借啲椅唔比你返夠時數
我都有嘢爆

有冇人想知落去

即係點?本身係無allowance,定佢講果個鐘根本唔夠數?
我都有嘢爆

有冇人想知落去

我嗰間嗰陣請一大堆pt返嚟做opensale,之後揾籍口cut更或者炒人,總之借啲椅唔比你返夠時數

無咩點聽過會炒pt,因為呢啲地獄低賤工本身流失率已經大,頂多編得少更,等人無癮自己走。既然係咁,推呢個post落力啲,睇呢間野靠個文青衫光環靠到幾耐
我都有嘢爆

有冇人想知落去

無咩點聽過會炒pt,因為呢啲地獄低賤工本身流失率已經大,頂多編得少更,等人無癮自己走。既然係咁,推呢個post落力啲,睇呢間野靠個文青衫光環靠到幾耐

佢炒pt既方法係避開勞工法,因為冇合理理由係唔可以隨便炒人,所以佢會周不時叫pt入經理房屌佢工作表現唔好唔符合公司要求,叫你一係自己簽resign一係等比人炒,比好大心理壓力你,或者叫你交勁多更之後成個月編得一兩日比你,比着你返得一兩日都唔想返啦然後好多pt就心灰意冷咁被resign喇
G2000個啲仲on9 要寫你自己sell過邊件衫

真心咩,不過平時行過d g2000好似好靜咁,唔hea咩?

之前做過G2000一排,忙唔忙要睇分店同時間,但係入面內部好on9
又係啲senior喺到傾計,叫啲普通full time同part time跟客

神仔一個月嚟三次,啲senior就好撚緊張,因為唔記得夠幾多分,有獎金比班full time, 但part time係無錢分!但係神仔都會照check part time .... 咁做嚟把撚呀!做得好又無錢分,做得唔好又無錢分 ...
一低分又會搵人嚟講,痴撚線
下集
問起先知原來除左total鐘數,每日時數都有限制,同時又有兩條友中同一個伏

briefing果時啲7頭topteam又講到1999,之後咪嘈囉,點知話冇得搞,咪去勞工處告鳩佢
間公司仲好老定話唔會告得入

之後聽講光頭派埋個topteam上庭作證,之後又咪告得入,Pt血汗錢都呃
屌 今日in左
準備返Niko and

有折買兩件囉
做過2個月冇做

翻邊間 我之前做過 已quit

MK MOKO
下集
問起先知原來除左total鐘數,每日時數都有限制,同時又有兩條友中同一個伏

briefing果時啲7頭topteam又講到1999,之後咪嘈囉,點知話冇得搞,咪去勞工處告鳩佢
間公司仲好老定話唔會告得入

之後聽講光頭派埋個topteam上庭作證,之後又咪告得入,Pt血汗錢都呃

因為勞工法例有規定,就算佢用part time名義請人,只要該員工連續返4星期,而每個星期工時都超過18小時,個僱主就要按返僱傭合約規定畀返待遇同福利個員工。我以前做過兩間,都有所謂爆鐘,pt返夠連續3星期,第4個星期就要返少過18個鐘。照咁睇CP班阿ger唔止西,仲直頭當勞工法例係死嘅,連間公司都背後縱容。因為被人告過,就用cut鐘解決,真係垃圾

之前做過G2000一排,忙唔忙要睇分店同時間,但係入面內部好on9
又係啲senior喺到傾計,叫啲普通full time同part time跟客

神仔一個月嚟三次,啲senior就好撚緊張,因為唔記得夠幾多分,有獎金比班full time, 但part time係無錢分!但係神仔都會照check part time .... 咁做嚟把撚呀!做得好又無錢分,做得唔好又無錢分 ...

不嬲pt都係低賤
有冇人返緊沙田cp
有野想問
Tel: muiiiiii

勁hea
睇呢個post好開心

有同感 想屌kinki

屌啦 自己心情唔好周圍屌人
以前返過元朗半個月
計埋放假應該都係返得十二/三日到
已經返到聲都拆又沙埋
日日朝早就問你點解琴日條數咁差
有咩改善方法 仲指名叫你答
跟住日日捽你 點解賣唔到新貨
賣親都減價貨

屌喇星 香港咁熱九月咁快賣長袖
仲要係正價 係人都知你成日減價
邊有人會係咁熱買長袖仲要拎正價買
有冇人返過collect point ?完全好似黑店咁,d所謂top team,senior ,懶係好有經驗咁教d新仔做跟尾狗做on9,逼d pt去狂sell d客。人地買一件既就sell佢買多件,買二件既就sell佢開vip,咁呢個我覺得收左人工做得sales都要做既,但自己就企埋一邊吹水一邊hea, 等d pt去追數跟客係咩心態
?姐係公司出糧比你地吹水同發洩落pt身上?

規矩又多又on9,d pt永遠要跟足曬,有d鋪頭仲要罰錢,做錯小小就屌到你hihi,但top team就可以唔跟規矩

歡迎宜家做緊/之前做過collect point 既cm,一齊討論on9 top team/同事

戴反頭盔先,都有d top team幾好人幾勤力既!

你係邊個 利伸 旺角 某一間做過 有個top team又靚女又好人

巴打

你係咪淨係做左一個月就走

不嬲pt都係低賤

做得連鎖店pt sales要記住自己去輔助ft,要求一樣但待遇唔同,如果接受唔到咁樣,其實應該做tem job同炒散,唔應該做連鎖店pt sales。
同埋都要睇間舖嘅文化,細舖本身人手少同無咁忙,比較得閒教新人野,同唔會賤視pt,因為人手已經少,而大舖人手多同忙,唔會得閒教新人野,同埋流失率高,畀心機教完可能轉頭就走都無謂教,同埋有啲舖鍾意畀pt負責counter野,ft出去跑數。
返緊u記
頭一個月真係好唔慣
一路摺衫一路sell客
點知見到呢個post

u記都要sell客?

真係未見過 (U記使鬼sell咩 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞