collect point真心伏

686 回覆
204 Like 2 Dislike
一方面啲公司仆街
另一方面都諗諗點解自己要做呢啲垃圾工種
想知JW hollister 有冇人分享

JW如果想hea就翻YOHO同埋FW
NTP就中規中舉
最忙就一定LCX同Leighton Centre,
最緊要係對客既態度,主動去幫客
Greeting就一定唔少得架啦,基本上咁多間ft真係得好少惡頂人,manager都唔錯,有個之前會人神共憤,但係而家變左好多,nice晒
LC同LCX要講最多英文,其他就一時時
我果陣做真心hea 係因為人工低先走左去撈其他
以前有個best friend做左差不多n年pt
話內部係極黑暗, 同番uniqlo差不多咁辛苦, 但多好多西客
因為d人以為自己買日本野好高檔, 始終uniqlo係多數走平民價,
cp係貴價少少 所以d客都西口西面無咩禮貌,
佢有排調左去做sogo果間直頭食左屎咁 因為好多大陸西 鋪面又細 逼到仆街d衫被瘋狂整亂 之類

between 佢送左張免費vip黎 但我1次都冇用過
我上年暑假返雅蘭嘅
有個top team叫大孖 佢乜都針住曬 有次我企fitting turn唔切貨 但講緊我返左幾日工 係個fitting 度鬧我
仲試過放工摺衫因爲我第一份sales 摺得慢比佢屌
我上年暑假返雅蘭嘅
有個top team叫大孖 佢乜都針住曬 有次我企fitting turn唔切貨 但講緊我返左幾日工 係個fitting 度鬧我
仲試過放工摺衫因爲我第一份sales 摺得慢比佢屌

Mkcp on99
之前得閒無野做 報更報到好似ft咁 唔夠人幫手就頂下
Exam period唔得閒就索性cut哂你更 逼人resign 用完即棄
讀書嗰陣翻過CK pt,因為純粹搵吓零用所以唔驚俾人炒,日鳩日hea做入restroom/倉蛇王
成日遲到俾人屌完都唔理,嗰個零半個鐘錢豪俾佢,咁早又冇客都唔知要我翻嚟做乜,瞓多陣好過 要我ot唔得閒就直接走,佢地知我唔care所以都廢事理我 見我有greet吓有摺吓衫就算 不過我諗好大原因係間分店純粹想搵啲人企係到撐場面,因為多sales間舖印象的確係好啲
利申最後搵咗幾份私補撞咗時間一個月翻唔夠鐘焗住辭職,如果唔係翻去鳩hea一日昅吓女吹吓水又幾舊不知幾撚爽

不過間舖啲ft好撚勤力,有兩個仲月入過30k,好似係香港所有分店入面嘅top sales
補充翻係ck jeans,我諗accessories應該仲hea

巴打個時做幾錢人工?
已經想開po屌柒collectpoint好耐,人工少工作量極大
嚟緊dse雞千其咪返,伏過u記,得$45一個鐘做到成隻狗咁
greeting嗌到聲沙都話你冇greet
最on9係要pt跑數,明明冇佣收,跑唔夠target就唔落閘唔收得工
跑到啲錢就大粒野袋,仲要畀佢地屌你唔識sale客
去飲水去廁所都要戴住個walkie,廁所多人去耐少少已經開哂walkie嗌名,問你做乜去咁耐
摺衫啲standard仲高過u記,件件都要起角摺到同一個size,佢一唔滿意就成棟摺過
你做得好佢地係唔會讚,做錯少少咪搵嘢針對你
仲要睇班老女人面色,佢一唔鐘意你,咩都唔使講,即刻cut鳩你成個月更
好多做咗好耐嘅pt都係咁畀人迫走,然後再請班水魚新pt返嚟...
mkcp momoko同candy,認撚住你地呀西女人
好彩而家做緊間U記啲同事個個都好好
番U記真係未試過要成棟摺過
返Gu表示輕鬆
不過聽講光頭佬有上呢度

所以呢

我屌撚死佢
人地45$我45$
興幸當初cp唔請我 如果我唔係我都唔會搵到份更好既工
HnM好好多 遲到打個電話就得 番工啲ft唔會下下係咁叫你做野 只會一時時叫你幫手去執下個邊 冇野做就一齊吹水
有無巴絲返過Giordano, Bossini, BSX?

都係伏
工作量唔大 但心理壓力真心大
有冇人翻過旺角東間niko and?
返過cp pt 兩年
細鋪 好好玩 大鋪人多就口雜嫁啦
去就去過希慎做,
但都好耐之前,
追數都唔好話分pt定ft,
冇人去追,因為唔夠半個月已經打定輸數
翻呢到最唔好係冇一日準時走人,
仲要下下蝕三個字以上
以我所知雅蘭最唔好做,
講緊當年做唔到一日要做既數,
都要磨到12點先俾落閘
返過GW 除左唔洗sell 其他差唔多
最嬲係 我做到死 班仆街 係度吹水
每一秒要係咁9嗌Welcome 無問題
但屌你想抖一啖氣 就比人開機問我仲乜唔出聲
頂你個肺你企係度傾撚左半日 我嗌仲半日 抖啖氣頂唔得咩
ot半個鐘先有補錢 去到28.29分就趕人去打卡
班老屎忽先繼續執

嬲爆,29分sign機唔係人黎
唔識阿諛奉承既人 到夠人手要人走就會比啲大粒炒
利申 我

岩啊,不過我返果幾間日日射波都唔會炒人,因為佢唔夠人
Greeting嗌晒出黎都可以話聽唔到
班on9都唔諗下係個場多客加上佢耳殘
得個四十幾蚊人工就講到好似好高
Expect 我地做得點點點
諗翻起就燥 做左個幾月pt辭左

咪臭係,ft高pt好撚多人工囉,我有個月返既日子仲多過ft,差唔多日日返咁,一星期放一到二日假only人工少過ft一半,得6千幾
我記得以前係另一間大型連鎖,啲supervisor講到明唔準咁彈單,pt真係hea做,我以前做pt 試過sell得多,啲人叫我轉ft

根本唔會上頭hea,下面做,greeting呢啲我地細既扭扭軨軨,但senior大大聲叫,collect point呢啲乜撚嘢垃圾風氣

唔升ap既。。。
屌 今日in左
準備返Niko and

niko and係hea既,特別係mm
啲所謂大粒野咪又係仆街mk煙剷
年少時返過幾個月 真係狗也不屌

成班mk妹走去學人做senior ,仲爛過爛仔
D返耐左既PT會扮晒老屎忽咁 係咁點人做野
明明keep住有greeting 可能咁岩停左一兩分鐘
佢即刻話做咩唔greeting
又成日勁遲先出更表
可能半夜一兩點先出第二日更 要返早就仆街

睇你邊個super or senior 姐,小弟返過唔同鋪,有d super 係勁早出架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞