[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

唔係喎, 可以用派錢嗰一皮嘢買架嘛
推HD800S喎,一皮嘢夠唔夠㗎
所以我玩Stax 呢
買腎換p750u, 然後買W1000Z
香港地唔怕太潮濕變聲咩?
當相機養,唔怕
香港唔少人玩stax,呢個post都有幾個巴打(包括我)
用緊Yamaha Nxn500,想買個dac升級,順便有X2HR 可以用
如果買ifi zen,再用rca駁Nxn500,係咪好過直接用電腦usb駁Nxn500?
本身Nxn500 都內置左usb dac晶片

見佢1000樓下都幾抵玩,但如果升級感唔大咁唔洗哂錢
Nxn500冇analog in
所以冇得dac駁 nxn500
p750u有限量版用料講究左
最重要有金牌
啱啱裝好左條線,第一下聽感分析力高左,bass量少左,不過彈性好左,煲返佢幾日試下先

煲下應該會有進步
用緊相機送既usb線
係WO屌, 咁我想換左佢, 想買個dac 推隻X2HR
換jbl 305p mk2 , iloud mm, audioengine a2+, mission LX2
係咪得305P比較好
audioengine a2
JBL同mission就冇聽過
iLoud mm都多人推介
加部 zen dac,平平地搞掂
最好帶對X2HR去試下zen dac,睇下夾咁夾

不過我覺得你唔洗換speaker,繼續用nxn500唔好嘥
畢竟貴過你target個d speaker
除非你想轉下聲
nxn500當插多個dac就得
我係唔想換ga,又要賣又要交收
不過d耳機直插電腦好on9
買隻dac 對喇叭又受惠唔到
咁就唔好換啦,淨買dac算
一部電腦兩個usb dac唔係問題
係windows 校返而家用邊部就得
劉明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞