[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
usb線只係用緊跟機線
宜家考慮緊買隻reclock玩下,但唔平又唔知有冇效果
其實換USB 線係咪真係FEEL 到個分別架
千幾蚊usb線我覺得已經好誇張
有冇實際a b test過同普通線分別大唔大
唔少人都話有
我朋友用d貴setup都話有
我自己就唔覺
最近身痕想洗錢又唔想換個setup
開始諗換下啲interconnect線或者買隻usb reclock玩下
本身啲線全部幾十蚊雞野
唔難推,dap推都有ok嘅表現
要講分別我覺得阻隔底噪同雜訊
比較過淘寶幾十蚊綫有磁環,黑色printer綫,同supra usb綫
音色唔會有咩變化,最大變化係寧靜咗勁多,會聽多咗細節
平平地usb綫幾百蚊我覺得係值得,一裝好條綫播歌即刻覺得靜咗勁多,細節多,但音色一定唔會變有啲人話改變埋音色就太誇張
平usb綫除咗supra仲有aq同furutech
同意,我由淘寶$200線,轉4位數既USB線,最大分別係靜同details
多謝分享,想請問吓前端係咩器材?
W1000Z唔算女毒y拍三寶先係代表作

W5000當年比人X到開花
走得太前,而家評價好過之前
夜巴
上個post有巴打講W1000Z算女毒
定我記錯?

W5000又係生不逢時
當年好似要HA5000先推得好?
電腦→usb→asgard3
似係啦
睇你點計普遍黎講「老鐵」先係女毒
W5000後既ATH都注重番平衡,唔再過份音染偏重女聲。
Adi-2推W1000Z唔知夾唔夾呢 另一方面又想買amp for HD800s先, 好三心兩意係咁慫恿我移情別戀架
唔好諗咁多啦,買Stax 啦
買W1000Z再買amp推W1000Z同hd800s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞