[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
淨009啦
amp就照用KGSSHV,under 10k

t60rp好似吸引d
巴打小心隔黎POST啲人入黎搵你嘈

我恐懼 我誤判 我行山先
AK機海部部唔同聲架

好似係
iem cabel真係好貴點買得落手

我同隔離比只係窮X
改咗名之後覺得呢個係嗰啲新產品
多過勁多折扣嘅購物網站
有少少失望

真係少咗d新意
係drop studio 個d有d新意
1266 tc真係好勁可以去試聽下
我未試過有非靜電耳機可以比得上009
係details同transparent上
邊度有得試?
https://youtu.be/wFlE4MsqDEs

廣東話唱
其實點樣先知佢把聲係Tune得好勁
定係嗰把聲本身係咁
我之前係日本試
香港代理好似係金X
買條銅線都要成皮野
自問冇啲咁嘅金耳仔玩唔起
成皮嘢都買到啲入門靜電套裝玩
其實無話咩幾多個鐘開聲。我自己唔會去特登"煲"
都係正常咁用。
有人做過實驗。不過係喇叭。 係某個時間點之後的確個FR 係變咗。但分別好細。 係轉咗之後再過咗一段時間再量。 但就冇再唔同

至於會唔會 "煲" 衰。真係唔知。 我覺得如果真係要加速個轉變就由對headphone 7x24般white noise .
其實短嘅cable (under 20feet) 基本上唔會有太大分別。
比1,2千買條舒服啲,柔軟啲, 耐用嘅cable我覺得Ok。
雖然自己買料整平好多。 但有時時間就係金錢。我通常都係買現成算。
cable我係壞咗先會換。

但買cable 調音就老實講,有啲晒錢。果啲7,8千蚊,甚至幾萬蚊嘅cable直頭係呃錢
動鐵耳機基本上99.99999% 都係用Knowles.
市場有得買現成.
呢啲accessory 真係好執到喊。有人買先神奇
過萬買粒fuse 我都見過。 買補品唔係唔得。但都要有啲sense. 我有識朋友真係會買啲audiophile usb 線。不過解釋完比佢聽都唔信。係都要買無計
洗錢係為開心嘅。如果洗完覺得開心就算啦。
不過講真cm 用過返唔到轉頭。主要係舒適同埋隔音。
果啲 "發燒升級線" 啲線基咪又係呢堆大陸廠嘅貨。。買bulk 去美國,係美國焊接就變Made in USA 啦
啱啊
點洗真係好個人,耳機post嗰啲我諗都係為快感多過聲
不過呢啲風氣真係好差同好柒,成日叫人俾多啲俾多啲
聲呢啲邊用錢買到
首先要定義點為知tune 得勁?
基本上multi track 錄嘅音樂所有野都會執過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞