[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
反正要買amp,巴打玩Stax啦
學到野

M50X聽講用天鵝絨pad都好聽
香港係咪冇得買hd650?如果有點解要上drop買
睇到你想要個聲即時諗到HD800s
HD800s好鬆,唔夾

睇HPA8mk2個spec講到600 ohm 都得,推HD800s要夠大聲應該都係做到
夠唔夠厚聲就試下先知
hd650睇下金聲/亦軒個d有冇
因為officially HD650係停產
$420
A90 個耳放分別大唔大? 相比dx7pro
有無啲平價combo有roslink+usb in
仲要換平衡線 加埋amp out哂筆直 加多小小系列
Hi X-55等陣到手
唔識形容
最簡單係所有嘢都實淨咗,聲場差不多
全平衡推hd800s感覺伸展自如,聽jpop好正
Hd800s好鬆嘅咩
好似唔太怕咁
除左HD800s ,有無多一兩個選擇係值得可試埋
見之前有人提過w5000 個口味會好偏?
dx7pro+A90 依套幾錢入到手, 我都想入多套轉玩埋平衡
夾埋差不多8000港紙
我試過xlr對錄下插6.5,中增益去到1點鐘度會開始有雜音
原來都唔平
不過玩平衡amp又唔知有咩選擇, 我淨聽過sony果部TA-ZH1ES 都幾正
嗰部係一體機喎⋯⋯得耳機嘅平衡輸出,輸入係rca,應該唔係平衡
原來係咁, 以為就咁有平衡輸出已經算係
姐係要做到真正既平衡輸出, 要用Dac+amp 依兩部XLR 連接, 再由amp既XLR or 4.4輸出 先係真正平衡輸出?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞