[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
thanks咁多位ching

我搵日去試下再決定
無架,諗住壞嘅話就買個嗰,shipping來回分分鐘都夠買第二隻AMP
“認真”即係搵啲二手全新/買咗無耐嘅耳機、耳機線+自己部LG手機嚟玩
嚟緊會買friend部ak320玩
咁上drop 買6xx,7xx之類初燒上去玩都好夠
Amazon t1 2nd賣5000好似好抵
抵唔抵 香港賣緊幾錢
宜家變左舊野 有啲心動
阻抗依舊600 ohm
日馬個mimimao終於來到
雖然好似變左小小聲 低音變多左 可能因為壓到個耳棉 啲聲冇咁鬆
不過幾鍾意呢種聲
m1st都幫佢買左個 不過未試
btw 以前M50X爛左綿 放係到差唔多成年幾兩年 依家換返個比佢先發覺隻聲自己唔太鍾意
音場細到一個點 所有野都好迫
係幫X2HR同埋M1st買左 唔記得打埋
有用緊X2HR巴打覺得個earpads好痕都可以買返個
係earpads啲毛毛 同埋塵 成個pad都係綿來 個面唔係膠 好難抹塵
同埋用得耐又會起毛毛
好麻煩
冇擴不了 想好似套漫畫咁有蘿莉唱歌俾我聽
麻變成粒糖都唔得
比隻耳機你一樣可以攞個殼去燒
想請教一下, 依家用緊HPA8mkii + Dt1770pro
聽左好耐但總覺得低頻唔夠想升級
想要闊音場,分析力唔太差,有深同潛d既低頻,厚聲
唔知會有咩選擇?
同有無d無咁夾頭
如果HD800s 果類會唔會唔夠力推
玩開iem, 想開始轉用headphone, 完全無咩概念
denon D7200,Focal Elear
前者換平衡輸入後好聽,後者怕佢斷單元條線

入HD800S都好㗎,我最近都入咗,煲未夠100個鐘個人認為已經好好聽
不過我係dx7pro+A90
Dt 1990 Pro ,amiron home都可以試下
或者D5200又得
再唔係試下Aeon flow

不過想keep 返用senn記聲,上HD700/HD660s又得
bass會多返d,不過比其他牌子唔算好多
同意Fun 巴打講法
講得仔細d,即其實headphone對比iem係抵玩d,就算平都可以好玩
睇你budget
如果冇特別preference可以跟#2個d介紹去試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞